Translate

donderdag 5 augustus 2021

Gekleed in een bruidsjurk zat aapje Maruja in Peru vastgebonden bovenop een motortaxi om een circus te promoten (video) Ze is nu vrij !


https://www.ad-international.org/adi_home/

ADI werkt elk jaar zo hard aan onze campagnes om wetten aangenomen te krijgen om dieren te redden van experimenten, om een einde te maken aan het gebruik van dieren in entertainment, handel in wilde dieren en jacht - om de wettelijke status van dieren te veranderen om ze te beschermen tegen wreedheid. Dit is wat het zo bijzonder maakt als we ons werk het leven van een individueel dier kunnen zien veranderen.

Vreselijk ! Arme dieren.

In 2017 vond ADI Peru Maruja vastgebonden aan de top van een motortaxi in Lima, Peru, verkleed als bruid, en gebruikte om het circus te promoten. ADI had al geholpen bij het handhaven van peru's verbod op dierencircussen en dus was dit een duidelijke schending van de wet. Binnen 24 uur waren ADI Peru en ambtenaren snel ingetrokken en namen de 3-jarige Maruja in beslag. We namen haar mee naar Taricaya Ecological Reserve in het regenwoud, waar ze gezondheidscontroles doorstond en werd geplaatst in het rehabilitatie- en vrijlatingsprogramma.

Och,och, wat doen wij dieren aan !!

Maruja's psychologische ontwikkeling en gedrag waren echter beschadigd door haar behandeling in het circus. Ze worstelde om te integreren met de andere spinapen, at niet altijd haar voedsel en wachtte om te worden gevoerd in plaats van te nemen wat haar werd gepresenteerd. Het zag er somber uit voor haar terugkeer naar het wild, omdat ze niet begreep hoe ze haar eten moest nemen en voor zichzelf moest zorgen.

Onze hoop om haar terug te brengen naar het wild leek te zijn onderbroken. Maar toen gebeurde er iets speciaals.

Sommige baby spinapen kwamen aan in Taricaya, die een pleegmoeder nodig had. Gentle Maruja was de perfecte kandidaat en toen ze voor de baby's begon te zorgen, begon haar natuurlijke instinct in te werken - ze begon zichzelf en de baby's te voeden en te verzorgen.

1

Nu is ze vrij.

Maruja en haar familie werden naar een veilige plek in het bos gebracht, waar ze zich kunnen aansluiten bij wilde spinapen. Maruja keek met grote ogen toen haar drager werd geopend en klom vervolgens hoog in het bladerdak van het bos. De aanblik van haar slingerend van boom naar boom na de verschrikkingen die ze had geleden en de hartverscheurende tegenslag toen we dachten dat ze niet kon worden vrijgelaten, maakte het bijzonder aangrijpend.

Spinapen zijn een van de meest intelligente en communicatieve onder apensoorten, gebruiken een breed scala aan geluiden en zijn in staat om gevoelens van vreugde, plezier, pijn, angst en verdriet te ervaren. ADI's Jan kan persoonlijk getuigen van hun vermogen om te communiceren en emoties uit te drukken. Toen we spinaap Pepe uit het circus in Peru redden, had ze het zeldzame voorrecht om voor hem te zorgen en hem als individu te leren kennen. Spinapen kunnen tot 25 jaar in het wild leven, in families van grote, complexe samenlevingen - maar ze worden door mensen meegenomen voor laboratoriumexperimenten, voor de entertainmentindustrie, opgejaagd om voedsel en hun huizen worden vernietigd door de vernietiging van regenwouden.

We werken momenteel aan belangrijke wetgeving in de VS, het VK, Zuid-Afrika en Zuid-Amerika, die kan helpen het leven van dieren (voor dieren in laboratoria, circussen, op leeuwenboerderijen en nog veel meer) te transformeren op dezelfde manier als we voor Maruja hebben gezien. Zonder het verbod dat we in Peru hebben gekregen, zou Maruja nog steeds geketend zijn.

Gestaag, jaar na jaar, boeken we vooruitgang voor dieren. Onze weg is altijd lang en vol uitdagingen, tegenslagen en soms minder dan we willen, maar individuele succesverhalen zoals die van Maruja helpen om ons te concentreren en onze inspanningen te verdubbelen.

Dank u voor uw steun voor ons werk om een einde te maken aan dierenmishandeling over de hele wereld. Alle successen langs de weg, groot of klein, zijn alleen mogelijk geweest met uw steun.

Doneer Amerikaanse | Doneer Britse | Doneer EUR

Geen opmerkingen:

Een reactie posten