Hondenvleeshandelaren voor het eerst in Indonesische geschiedenis vervolgd na vrachtwagen met 78 honden onderschept door politie
https://www.dogmeatfreeindonesia.org/ via deze link petities om te tekenen
De politie van kulon Progo onderschepte de bende in mei van dit jaar toen ze illegaal 78 honden achter in een vrachtwagen vervoerden. Kulon Progo, Indonesië (23 aug. 2021) – Indonesië's eerste vervolging van hondenvleeshandelaren onder diergezondheidswetten zal doorgaan, hebben ambtenaren bevestigd, in wat de dierenactivisten van het land hopen dat een belangrijk keerpunt zal zijn in de ondergang van de brute handel.
Kulon Progo District Police onderschepte de bende in mei van dit jaar toen ze illegaal 78 honden vervoerden die vastgebonden en gekneveld waren achter in een vrachtwagen. De honden gingen op weg naar de slacht voor menselijke consumptie in heel Midden-Java. Dit was de eerste onderschepping ooit in Indonesië en volgde op besprekingen met de Dog Meat Free Indonesia-coalitie die campagne voert voor een landelijk verbod op de brute handel.
Het Openbaar Ministerie van Kulon Progo bevestigde in een verklaring dat het van plan is om de handelaren te vervolgen die worden geacht artikel 89 van wet nr. 18 / 2009 betreffende vee en diergezondheid te hebben geschonden, met een maximale straf van vijf jaar gevangenisstraf of een maximale boete van 1,5 miljard IDR (meer dan $ 100.000 USD); evenals artikel 140 van wet nr. 18 / 2021 over voedsel, met een maximale straf van twee jaar gevangenisstraf of een maximale boete van 4 miljard IDR (meer dan $ 275.000 USD). Hondenvleeshandelaren voor het eerst in Indonesische geschiedenis vervolgd na vrachtwagen met 78 honden onderschept door politie De honden in dit geval waren allemaal gestolen van de straten waar honden vrij rondlopen.
Velen droegen nog steeds halsbanden terwijl ze vastgebonden waren aan de vrachtwagen om vanuit West-Java te worden vervoerd op een slopende reis van meer dan 10 uur. De handelaren zijn illegaal de provinciale grenzen overgestoken met de honden, zonder registratie van de ziekte of vaccinatiestatus van de dieren. Solo is bijvoorbeeld een epicentrum voor een groot deel van de Java-hondenvleeshandel, met 85 straatstalletjes die hondenvlees verkopen, waarbij naar schatting 13.700 honden per maand op brute wijze worden geslacht in smerige geïmproviseerde slachthuizen zonder dat het vlees veilig is voor consumenten.
De coalitie Dog Meat Free Indonesia heeft de afgelopen jaren talloze onderzoeken uitgevoerd, waarbij de brute realiteit van de handel in honden bestemd voor menselijke consumptie aan het licht is gekomen. Elke maand worden tienduizenden van deze honden van de straat gehaald en illegaal vervoerd in veel delen van Indonesië. Velen sterven tijdens deze gruwelijke reis aan een zonnesteek, uitdroging of verwondingen toegebracht tijdens vangst en transport. Degenen die overleven worden naar slachthuizen gebracht waar ze op hun kop worden geslagen en opgehangen om dood te bloeden terwijl ze nog steeds bij bewustzijn zijn of doodgeslagen worden op openbare markten in sommige delen van het land, in het volle zicht van andere doodsbange honden die op hun beurt wachten.
Lola Webber, campagnedirecteur hondenvlees van Humane Society International, die in Indonesië is gevestigd, zegt: "Er zijn duizenden hondentrucks in Indonesië, net als deze, die illegaal doodsbange en ziekte-kwetsbare honden over provinciale grenzen naar slachthuizen en markten vervoeren. We hebben gedocumenteerd dat honden uit de eerste hand in het openbaar worden geslacht, naast talloze wilde en gedomesticeerde soorten op markten in Noord-Sulawesi. Het is gemakkelijk te zien hoe deze handel niet alleen volkomen brutaal is, maar ook de perfecte voedingsbodem voor de volgende ernstige volksgezondheidsramp.
Nieuwe ziekteverwekkers kunnen op een aantal manieren naar de mens springen - een hondenhandelaar gewond tijdens de slacht van de dag, een lokale consument die besmet hondenvlees eet dat bij een nabijgelegen kraam is gekocht, of een toerist die microscopische bloeddruppels inademt terwijl ze de markten zien. Gezien zo'n duidelijk risico voor de volksgezondheid en het dierenwelzijn is het dus goed om te zien wat we hopen de eerste van vele onderscheppingen en vervolgingen te zijn.
We kunnen niet toestaan dat de handel in hondenvlees in heel Azië gedijt als we het publiek hopen te beschermen tegen toekomstige pandemieën." "We prijzen de districtspolitie van Kulon Progo voor het geven van zo'n goed voorbeeld voor de rest van het land door directe actie te ondernemen, en we feliciteren Karanganyar en Sukoharjo Regencies en Salatiga City voor het expliciet verbieden van de handel in hun rechtsgebieden op grond van volksgezondheid en diergezondheid en dierenwelzijn.
We moeten nu hetzelfde niveau van activiteit in Heel Indonesië zien om deze wrede, gevaarlijke en onwelkome handel uit te roeien." Feiten over de handel in hondenvlees: Opiniepeilingen tonen aan dat slechts een kleine minderheid van de Indonesische bevolking (4,5%) hondenvlees consumeert en slechts een zeer klein aantal van degenen die betrokken zijn bij de handel afhankelijk is van hondenvlees als hun belangrijkste bron van inkomsten. Rabiës is een ernstige zorg in Indonesië, met slechts acht van de 34 provincies die rabiësvrij zijn verklaard.
Provincies zoals Midden-Java brengen hun rabiësvrije status in gevaar door honden met onbekende ziekte en vaccinatiestatus uit omliggende provincies toe te staan hondenvlees te leveren, ondanks opiniepeilingen waaruit blijkt dat slechts 3% van de Midden-Javanen het consumeert. De illegale verplaatsing van grote aantallen honden met een onbekende ziektestatus naar dichtbevolkte gebieden is in strijd met de aanbevelingen voor rabiësbestrijding door toonaangevende deskundigen op het gebied van de gezondheid van mens en dier, waaronder de Wereldgezondheidsorganisatie, de Pan-Amerikaanse Gezondheidsorganisatie en de Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties, evenals de nationale wetgeving ter voorkoming van ziekten. Er zijn wijdverspreide rapporten die de handel in hondenvlees rechtstreeks koppelen aan de overdracht van rabiës in veel delen van Azië waar de hondenvleeshandel actief is, waaronder Indonesië.
Wetenschappelijke rapporten hebben aangetoond dat hondsdolheid-positieve honden worden verkocht en geslacht op markten in Indonesië, evenals in restaurants en slachthuizen in China en Vietnam. Hondendiefstal voor de vleeshandel is een ernstig probleem in Indonesië. Dog Meat Free Indonesia heeft veel inwoners geïnterviewd die hun angstaanjagende beproeving met gewapende handelaren die hun huisdieren 's nachts stelen, hebben beschreven. Ondanks de voor de hand liggende wetsbreuk worden diefstallen zelden serieus genomen door de wetshandhaving, dus de dieven blijven ongestraft.
In heel Azië neemt het verzet tegen de handel in honden- en kattenvlees toe, met een steeds groter aantal landen en gebieden (Taiwan, Hong Kong, de Filippijnen, Thailand en twee grote steden op het vasteland van China) die de handel in en slacht, verkoop en consumptie van honden verbieden. De Dog Meat Free Indonesia-campagne heeft steun gekregen van wereldwijde en Indonesische supersterren, waaronder een brief aan president Joko Widodo in 2018 waarin wordt opgeroepen tot actie om een einde te maken aan de honden- en kattenvleeshandel van het land, ondertekend door Simon Cowell, Sophia Latjuba, Yeslin Wang, Nadia Mulya, Lawrence Enzela, Cameron Diaz, Chelsea Islan, Ellen DeGeneres en Pierce Brosnan. Facebook Sjilpen LinkedIn
Vertaald uit de Daily Mirror UK
Geen opmerkingen:
Een reactie posten