Translate

dinsdag 31 augustus 2021

Pen Farthing's 137 geredde honden en katten zijn in quarantaine nadat ze in het weekend vanuit Afghanistan Heathrow zijn binnengevlogen. ( 7 foto's )

 Pen Farthing's geredde honden passen zich aan het leven in quarantaine aan nadat ze in het weekend vanuit Afghanistan Heathrow zijn binnengevlogen.

De ex-Royal Marine zei zondag dat bijna al zijn 173 katten en honden in de rij staan voor nieuwe baasjes terwijl hij de "fenomenale" inspanningen van troepen om zijn dieren naar Groot-Brittannië te krijgen prees.

De geredde honden van Pen Farthing passen zich aan het leven in quarantaine aan
12
De geredde honden van Pen Farthing passen zich aan het leven in quarantaine aanCredit: Wales Ape en Monkey Sanctuary /Facebook
De honden worden verzorgd door personeel in het Verenigd Koninkrijk
12
De honden worden verzorgd door personeel in het Verenigd KoninkrijkCredit: Wales Ape en Monkey Sanctuary /Facebook

Foto's gedeeld door Lozzas Lurcher Rescue - een van de groepen die zijn ingehuurd om de huisdieren naar hun geheime quarantaine locatie te brengen - tonen een witte pooch die zijn buik wordt gewreven door een doting-medewerker.

De groep noemde de dieren hun "kostbare lading" en prees Pen voor "de meest verbazingwekkende reddingsmissie" 

Ondertussen plaatste redding groep Wales Ape and Monkey Sanctuary - die zijn eigen deel van de honden vervoerde - een foto van een aantal van hun dieren die door het personeel werden verzorgd.

Een bericht over de Lozzas Lurcher Rescue groep luidde: "Wow wat een emotionele dag.

"Mijn kostbare lading waar ik de leiding over had, omvatte ook een gepensioneerde militaire hond.

"Elke hond is echt goed verzorgd en Pen heeft gewoon de meest verbazingwekkende reddingsmissie gedaan. Elke hond verdiende deze kans op een nieuw leven."

Het voegde eraan toe: "Vandaag is een viering dat levens zijn gered die niet zouden zijn geweest als Pen's pure lef en vastberadenheid er niet was geweest."

Een groep die de honden vervoerde, deelde foto's van hen in hun reiskratten
12
Een groep die de honden vervoerde, deelde foto's van hen in hun reismandenCredit: Wales Ape en Monkey Sanctuary /Facebook
Een van de honden wordt gezien met een arbeider van het Wales Ape and Monkey Sanctuary
12
Een van de honden wordt gezien met een vrijwilliger van het Wales Ape and Monkey SanctuaryCredit: Wales Ape en Monkey Sanctuary /Facebook
De dieren werden gezien in hun transportkisten.
12
De dieren in hun transportkisten.Credit: Wales Ape en Monkey Sanctuary /Facebook
Bijna alle 173 katten en honden van Pen staan in de rij voor thuis
12

Pen Farthing heeft gezegd dat de meeste van zijn dieren een nieuw thuis kunnen vinden in Groot-Brittannië.
12
Pen Farthing heeft gezegd dat de meeste van zijn dieren een nieuw thuis kunnen vinden in Groot-Brittannië.Credit: © Jerome Starkey 2021

Pen zei eerder dat vijf katten stierven tijdens het eerste deel van de reis als gevolg van het trauma veroorzaakt door de bomaanslag op de luchthaven van Isis-K en het daaropvolgende traangas.

De rest werd opgewacht door een team van dierenartsen op Heathrow en het is begrepen dat ze nu twee weken in quarantaine zullen gaan volgens de Britse wetgeving.

"Veel dieren zijn al geadopteerd", vertelde Pen aan de Daily Mail.

"We hebben geen tekort aan aanbiedingen, dus ik denk niet dat we veel moeite zullen hebben om de rest te herplaatsen."

De dierenheld werd geholpen door troepen op de luchthaven van Kabul, waar hij "niet gelukkiger" kon zijn om ze te zien.

"Vanaf het moment dat ik de Britse troepen ontmoette, tijdens de Taliban-Britse overdracht, oh mijn God, waren die jongens absoluut geweldig, fantastisch".

"De mariniers en het leger hebben de neiging om een beetje rivaliteit te hebben, maar ik had niet gelukkiger kunnen zijn om ze bij de controlepost te zien."

Pen legde uit dat ze slechts een uur hadden om de dieren op hun vlucht uit Kabul te zetten, maar de hulp van troepen maakte de verhuizing mogelijk.

"Sommige Amerikaanse troepen op het vliegveld zeiden 'ben jij de hondenman?', en ze lieten alles vallen om te helpen," zei hij.

"De jongens kwamen allemaal langs, mensen die buiten dienst waren, kwamen langs en zeiden wat we kunnen doen om te helpen. En binnen een uur hadden we de dieren allemaal aan boord."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten