Translate

zaterdag 28 augustus 2021

Grote bosbranden in Spanje treffen veel zwerfpaarden! HULP GEVRAAGD!! NOOD OPROEP !!

             Grote bosbranden in Spanje

treffen veel zwerfpaarden!

Wij kennen het woord 'zwerfpaarden' niet eens, maar in Spanje zijn er wel degelijk vele honderden van deze dieren.

Verstoten door eigenaren die geen geld meer hebben voor de verzorging ervan. Deze arme dieren zijn ergens in 'the middle of nowhere' gedumpt en vinden veel te weinig gras om in leven te blijven.

Kolossale branden die vele duizenden hectares bossen en weides in diverse delen van Spanje verwoestten, hebben ook honderden zwerfpaarden op de vlucht gejaagd.

Videospeler
00:00
01:50

Gelukkig zijn er dierenvrienden, waaronder de Nederlandse Laura Hoitsema, die zich het lot van deze dieren aantrekken. Laura doet dit werk al meer dan 10 jaar en runt samen met haar dochter een speciaal opvangcentrum voor zwerfpaarden in Zuid-Spanje.

Zij vraagt nu onze hulp in. Enkele tientallen van deze getroffen paarden - sommigen zelfs met brandwonden! - worden door hen geholpen. Daarvoor is in ieder geval veel goed hooi nodig, om de dieren weer te laten aansterken.

Omdat er veel haast mee is, hebben wij besloten om er een Extra Noodproject van te maken. Dit staat slechts enkele dagen aan het eind van deze maand op onze website online. Om niet onze gebruikelijke hulpprojecten in de weg te staan.

Er is een bedrag nodig van 3.000 euro om voldoende balen paardenhooi te kunnen aankopen en te vervoeren. En bovendien voor medische hulpmiddelen.

Bij de oprichting van onze stichting hebben wij bewust gekozen voor 'Dierennood', dus alle (zwerf)dieren die in nood zijn willen wij graag proberen te helpen. Nu zijn dat dus paarden in nood...

Jullie donatie gaat zoals altijd 100% naar dit speciale doel toe en alvast ook namens Laura en haar zwerfpaarden, heel hartelijk bedankt voor jullie bijdragen!

Je kan deze dieren helpen door een bedrag over te maken naar

NL16 INGB 0004 7841 60 t.n.v. Stichting Dierennood o.v.v. 'Noodproject Spanje'

en wij zorgen dat je donatie echt alleen voor dit hulpproject besteed zal worden.
Bij ons is er geen aftrek voor salarissen, huisvesting of overbodige franje.

Of doneer via onderstaande knoppen:

Streefbedrag: 3.000 euro - Stand:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten