Translate

vrijdag 10 februari 2023

Honden, katten en vogels gered na Turkse aardbeving (VIDEO)r -Een kat wordt gered uit een puin in de provincie Hatay

 

Hond, kat en vogel redding na turkije aardbeving (VIDEO)
r
 
-Een kat wordt gered uit een puin in de provincie Hatay, Turkije, 7 februari 2023, screenshot van video, credit: Aksehir Search and Rescue via Reuters


Reddingswerkers hebben woensdag een kleine hond genaamd Pamuk gered in Iskenderun in Turkije. Pamuk zat vast onder het puin sinds aardbevingen turkije en Syrië zondag troffen.

Een video toonde mensen in Turkije die het puin rond de hond aan het graven en opruimen waren om hem te redden. Pamuk werd verzorgd door de buren van zijn eigenaar toen de aardbevingen toesloegen, volgens de ooggetuige die de video maakte. Zijn eigenaar lag in het ziekenhuis in de stad Mersin, ongeveer 200 km ten westen van Iskenderun, zei de ooggetuige.

Kat Cilek
Toen een reddingsteam dinsdag universiteitsstudent Kerem Cetin onder puin vond in het Turkse Hatay, vroeg Kerem hen onmiddellijk om zijn kat Cilek (Aardbei) te redden voordat hij hem eruit trok.

Kerem had zijn kat in een gordijn gewikkeld. Ze zaten klem tussen een ingestorte muur en het plafond op de tweede verdieping van een gebouw van vijf verdiepingen. Hun reddingsoperatie duurde vijf uur.


President Tayyip Erdogan vertelde verslaggevers donderdag tijdens een bezoek aan de door aardbevingen getroffen provincie Gaziantep dat meer dan 6.400 gebouwen waren verwoest. Het dodental in Turkije staat op 17.400. Meer dan 3.300 mensen zijn omgekomen in Syrië, volgens de noordwestelijke regering.

Hoeveel dieren - honden, katten, vogels en andere dieren - stierven of gewond raakten in Turkije en Syrië is niet duidelijk.

Sinds woensdag redt dierenwelzijnsgroep Ernesto's Sanctuary for Syrian Cats dieren in Aleppo. Ze redden een kat die al dagen vastzat in de winkel van zijn baasje. "Zijn geliefde mens zal nooit meer terugkomen om open te gaan", aldus de dierenreddingsgroep.

"Soms denken we dat ons hart niet langer in staat is om alle pijn die we zien te verteren, een gelukkig einde moedigt ons aan om verder te gaan omdat het redden van een onschuldig (dier) een wonder is," voegde de groep eraan toe.


Volg hier ons liveblog met dagelijkse nieuwsupdates over dieren in Turkije en Syrië

   

Meld je aan voor wekelijks dierennieuws

* geeft aan dat het verplicht is
           

Geen opmerkingen:

Een reactie posten