Translate

dinsdag 21 februari 2023

' Vrienden van de Olifant' verzorgers van weesolifantjes Kenia krijgen steeds meer te make met wilde olifanten die graag water komen drinken in helaas bijna droge drinkplaatsen

 

Hoe gaan verzorgers om met bezoekjes van wilde olifanten? Na het lezen van deze Nieuwsbrief ben jij helemaal op de hoogte! Verder kun je meer lezen over ons nieuwe weesolifantje Chikumbi en het actuele nieuws dat dit keer gaat over het verhaal van de 35-jarige bul Moti.Bekijk de webversie
Bezoek onze website
Algemene Nieuwsbrief
Vrienden van de Olifant
Hoe gaan de verzorgers in Kenia om met wilde olifanten die een bezoek brengen aan het weeshuis?
Omdat alle opvanglocaties voor de weesolifantjes in het nationaal park liggen, krijgen verzorgers regelmatig te maken met bezoek van wilde olifanten. Ze komen uit nieuwsgierigheid langs, maar ook omdat de opvang-locaties beschikken over een drinkplaats waar wilde dieren gebruik van kunnen maken. De klimaatverandering zorgt ervoor dat de droogte een groter probleem gaat worden. Hoewel olifanten meesterlijke gravers zijn en tijdens het droge seizoen goed in staat zijn om, verborgen, waterbronnen te vinden, behoren olifanten tot de dieren die het hardst worden getroffen door droogte. 
De Sheldrick Wildlife Trust heeft ervoor gezorgd dat er op meerdere plekken, waar veel droogte is en het moeilijk is om water te vinden, boorgaten aangelegd zijn zodat wilde olifanten en andere dieren gebruik kunnen maken van het water. Bij de opvanglocaties zijn watervoorzieningen aanwezig waardoor er vaak wilde olifanten langskomen, soms zelfs hele kuddes. Wanneer de weesolifanten buiten de opvang zijn en gebruik maken van het water, krijgen de verzorgers soms te maken met grote wilde olifanten waarmee de weesolifantjes het water moeten delen. Alhoewel wilde olifanten niet de manieren kennen hoe de verzorgers omgaan met de weesolifantjes, tonen beiden respect voor elkaar. Soms nemen de wilde olifanten alle plek in waardoor de weesolifantjes niet kunnen drinken, dan moet de verzorger 'vragen' of zij ook mogen drinken aan deze grote wilde olifanten. Dit doet de verzorger met zijn stem en lichaamshouding. Door kalm te blijven en met respect te handelen toont de wilde bul, zoals op de foto te zien is, zijn respect naar de verzorger toe.

Uiteraard is het respect wat deze verzorger krijgt niet voor iedereen weggelegd. De bul respecteert hem omdat hij weet dat hij de weesolifantjes verzorgd en kan aanvoelen of hij hem benaderd met een positieve aura. Daarnaast schat een verzorger van te voren in of het veilig genoeg is om een wilde olifant te benaderen, het blijven uiteindelijk wilde dieren. 
Inge Lenior,
secretaris
W E B W I N K E L
Elephant Nature Park Portemonnee € 14,00
A C T U E E L⠀ N I E U W S
Zwaargewonde Moti vocht voor zijn leven
N I E U W⠀O L I F A N T J E
Lees meer over weesolifantje Chikumbi
Bezoek onze website
Binnenweg 4
2132 CT Hoofddorp
Telefoon: 023 7370558
E-mail: info@olifanten.org
Website
Instagram
Facebook
YouTube
Deze e-mail is verstuurd aan eevanderploeg@gmail.com.
Als je geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen, kun je je 
hier afmelden.
Je kunt ook jouw 
gegevens inzien en wijzigen.
Voor een goede ontvangst voeg je 
info@olifanten.org toe aan jouw adresboek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten