Translate

zondag 19 februari 2023

Update: Een jaar hulp voor dieren aan de Oekraïense grenzen tijdens de verschrikkelijke oorlog ( 5 foto's )

 

Bekijk deze e-mail als webpagina
Header Dog in de verwoeste stad Bucha

Een jaar dieren helpen tijdens de oorlog in Oekraïne

Beste Erna,

24 februari markeert een trieste verjaardag: een jaar Russische invasie in Oekraïne. Miljoenen mensen vluchtten voor hun leven en dieren werden gevangen in het kruisvuur.

Maar omdat deze dagen gevuld zijn met hartverscheurend nieuws, vinden we het belangrijker dan ooit om de kleine successen te vieren.

Er is één ding dat ons enorm veel hoop geeft in tijden van crisis: om te zien hoe mensen over de hele wereld bij elkaar blijven om te helpen. Het is gemakkelijk om je hulpeloos en machteloos te voelen, maar samen kunnen we zoveel bereiken.

Uiteindelijk is het dankzij de steun van medelevende mensen zoals jij, Erna, dat we in de Oekraïne onmiddellijk konden reageren.
Infopunttent om vluchtelingen uit Oekraïne te helpen
Hulp voor dieren aan Oekraïense grenzen

Slechts vier dagen nadat Rusland was binnengevallen, hebben we Zwerfdierenzorgteams ingezet aan de grens van Oekraïne en Bulgarije, Moldavië, Roemenië en Slowakije. Ze boden essentiële ondersteuning aan meer dan 2.000 vluchtelingen en hun viervoetige familieleden. Bovendien bood onze therapiehond Busia fysieke en emotionele ondersteuning aan vluchtelingen, kinderen en soldaten.
Bears transfer van BSD naar Duitsland
Beren redden in tijden van oorlog

Ons BERENRESERVAAT Domazhyr ligt in het westen van Oekraïne. Ook vanuit dit deel van het land zijn luchtaanvallen gemeld, maar ons moedige team van berenverzorgers is gebleven en we evalueren de veiligheidssituatie regelmatig opnieuw. Zelfs sinds de eerste weken van de oorlog is ons BERENRESERVAAT Domazhyr een continu opvangcentrum voor beren in nood - tijdelijk zeven beren verwelkomend in een noodreddingsmissie van White Rock Shelter in de regio Kiev.

Daarnaast konden we beer Vova redden uit een restaurant en de verlaten beer Bakhmut uit de door oorlog verscheurde regio Donetsk. We willen van deze gelegenheid gebruik maken om onze collega's van BEAR SANCTUARY Domazhyr te bedanken. Jullie zijn helden en onze gedachten zijn elke dag bij jullie.

Ondersteuning van dierenasielen en dierentuinen

Nadat miljoenen vluchtelingen Oekraïne ontvluchtten voor veiligheid, reageerde VIER VOETERS onmiddellijk op de zorg voor degenen die gedwongen werden achter te blijven. Het systeem UPAW werd gelanceerd om 176 ton dierenvoeding en medische benodigdheden te verdelen over meer dan 100 asielen. Dit komt neer op het voeren van meer dan 100.000 honden en katten! Bovendien konden we 40 ton dringend benodigd voedsel leveren aan de dierentuinen van Oekraïne.
Kat in Chernihiv, Oekraïne
Zorg voor zwerfhonden

Ons werk voor dakloze honden en katten in Oekraïne begon al lang voor de oorlog. Het programma werd gelanceerd in 2012 en heeft tot doel een diergeneeskundige behandeling te bieden aan zieke en gewonde zwerfdieren in het hele land, evenals om zwerfdieren op humane wijze te castreren om overbevolking in te dammen.

In de afgelopen 12 maanden heeft ons Oekraïense stray animal care team duizenden dakloze honden en katten kunnen helpen. Om te voorkomen dat talloze zwerfkatten lijden in Oekraïne, hebben we Project Kisha gelanceerd, dat tot doel heeft 10.000 zwerfkatten in een jaar te steriliseren, vaccineren en behandelen.
Zwerfhond in Kiev
Dit zijn slechts enkele van onze activiteiten om het lijden van de dieren in Oekraïne te verlichten.

En het is alleen dankzij de steun van onze gemeenschap dat we zo snel konden reageren, zelfs in tijden van oorlog. We zijn diep dankbaar en vereerd dat je achter ons staat.

Want in deze tijden is het belangrijker dan ooit, dat we bij elkaar blijven en elkaar steunen - mens en dier. Er zijn nog steeds zoveel dieren in Oekraïne die wachten op hulp en ons team ter plaatse werkt hard om voor zoveel mogelijk dieren te zorgen. Het is uw steun die ons op de been houdt, Erna. Bedankt dat je de dieren in Oekraïne niet in de steek hebt gelaten.
Hartelijke groeten,

Het VIER VOETERS team


PS: U kunt ons werk voor dieren in nood in Oekraïne hier nog steeds steunen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten