Translate

zaterdag 22 oktober 2022

Chapeau Colorado Wild Animal Sanctuary (VS ): 11 leeuwen gered uit de zoo in Odesa, een havenstad in de Oekraïne ( video )


Negen leeuwen die met dierenorganisaties Oekraïne zijn ontvlucht hebben zich nu gevestigd in Colorado's Wild Animal Sanctuary.

 11 leeuwen werd gered uit de Bio Park Zoo in Odesa, een havenstad in het zuiden van Oekraïne, tijdens de vroege stadia van de Russische invasie. De roedel leeuwen arriveerde in mei in Roemenië na meer dan 900 kilometer te hebben afgelegd. Eenmaal daar werkten redding functionarissen een eindbestemming uit.

Het Wild Animal Sanctuary in Keenesburg, een klein stadje in Weld County, bood onmiddellijk aan om de leeuwen naar hun faciliteiten te brengen. Een woordvoerder van de sanctuary zei dat hun uitvoerend directeur samenwerkte met verschillende wereldwijde dierenorganisaties om ervoor te zorgen dat de leeuwen werden gevestigd in permanente opvang.

Het Wild Animal Sanctuary
Een van de geredde leeuwinnen in de Bio Park Zoo in Odesa, Oekraïne voordat ze werden verdoofd voor reizen.

Nadat de logistiek was geregeld, werden zeven volwassen leeuwen en twee welpen naar Dallas gebracht, waar ze vervolgens naar Colorado werden gereden. Twee anderen werden ondergebracht in het Simbonga Game Reserve and Sanctuary in Zuid-Afrika.

Uitvoerend directeur Pat Craig zei dat zijn organisatie dieren al eerder heeft gered uit een oorlogsgebied. Hij zei dat veel dierentuindieren vaak worden achtergelaten wanneer mensen moeten evacueren.

"Of ze nu worden achtergelaten door de oorlog of door bombardementen en andere dingen, de meeste  dieren zullen uiteindelijk verhongeren als ze niet de voedselvoorziening hebben," zei Craig.

De leeuwen arriveerden op 6 oktober en passen zich momenteel aan hun nieuwe habitat aan voordat ze worden losgelaten op een groot perceel omheind land.

Het Wild Animal Sanctuary
Een geredde leeuwin reist per vrachtwagenkonvooi van Odesa, Oekraïne naar Targu Mures, Roemenië - 24 mei 2022.

"Ze bevinden zich nog steeds in een overgangsfase waarin ze wennen aan een nieuwe omgeving, nieuwe taal van de verzorgers, al deze dingen veranderen voor hen," zei woordvoerder Derek McCormick. "Ze zijn gewend aan kleine behuizingen waar ze vandaan komen. We moeten ze dus acclimatiseren en in de gaten houden."

Het Wild Park zal dienen als de permanent verblijf van de leeuwen, zelfs als de oorlog in Oekraïne is opgelost. Bezoekers zijn welkom, maar ze zullen het moeilijk hebben om de nieuwe leeuwen te vinden. Geredde dieren leven op meer dan 10.000 hectare, waarvan het grootste deel niet zichtbaar is vanaf de verhoogde sightseeing-loopbrug.

Meer dan 600 geredde dieren, variërend van beren tot exotische katten die in beslag zijn genomen uit de beruchte Tiger King-dierentuin, leven op het terrein van het non-profit reservaat.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten