Translate

woensdag 5 oktober 2022

Animals Asia bedankt iedereen die helpt om de zwaar mishandelde beren uit de berengalindustrie te bevrijdden : Vandaag het verhaal van Marmelade en Paddington



Slechts enkele dagen nadat Paddington veilig thuis was gebracht in het opvangcentrum van Animals Asia in Tam Dao, ontving ons reddingsteam een telefoontje van de Hanoi Forest Protection Department over een andere beer die dringend gered moest worden. Opnieuw kwam ons reddingsteam in actie om ervoor te zorgen dat we deze arme ziel zo snel mogelijk uit haar kooi in Long Bien konden halen. We hebben deze beer de bijnaam Marmelade gegeven naar de broodjes die de voorkeur hebben van het fictieve Paddington-berenpersonage uit de populaire verhalen.



Bear Team Manager Phuong Thanh Dang, bekend als Ellie, zei vanaf de reddingssite:

"We kunnen uit het feit dat Marmelade is gechipt, raden dat ze al 17 jaar of langer wegkwijnt in deze kooi. We zijn zo blij om Marmelade daar weg te krijgen, een andere kooi leeg te maken en een andere boerderij te sluiten, de tweede in evenveel weken. Dank aan iedereen over de hele wereld die zo'n belangrijk onderdeel is van dit berenreddingsteam."


Marmelade krijgt veterinaire zorg

Nu Marmelade veilig naar haar nieuwe thuis in ons opvangcentrum is gebracht, zal ze 30 dagen in het quarantainegebied doorbrengen met onze Paddington. Deze cruciale periode in quarantaine helpt meer dan 200 andere beren en onze nieuwkomers te beschermen tegen ziekte en het geeft onze teams de tijd om hun individuele fysieke en psychologische behoeften te beoordelen.

En net als Paddington is deze arme beer onderworpen aan onvoorstelbaar lijden, jaren van pijnlijke galextracties en onnatuurlijke opsluiting. Dit alles zodat haar gal kan worden gestolen en gebruikt in de traditionele geneeskunde. Nu krijgt Marmelade deskundige gedrags- en veterinaire zorg als onderdeel van haar revalidatie. Help jij vandaag nog met een donatie mee om deze prachtige beer te verzorgen?


Deze geredde beer is een van de bewoners in Tam Dao National Park

Marmelade is een van de 203 bewoners in ons reservaat in Tam Dao National Park, dat nu meer beren huisvest dan oorspronkelijk de bedoeling was. 

www.animalsasia.org


Geen opmerkingen:

Een reactie posten