vrijdag 16 augustus 2013

Hondje geëuthanaseerd na jaren lange zware verwaarlozing


Hondje na lange periode van verwaarlozing uit lijden verlost

Een inspecteur van de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft op 7 augustus assistentie verleend bij een zaak van de dierenpolitie in Deventer. Een agent trof in een woning een lusteloos en volledig verwaarloosd hondje aan. Ondanks dat het hondje al niet meer zelfstandig kon staan, weigerde de eigenaar medische zorg te verlenen.

Met deze informatie heeft de LID-inspecteur contact opgenomen met Dienst Regelingen van het ministerie van Economische Zaken om de mogelijkheden te bespreken. De Dienst gaf opdracht om het hondje, een West Higland White Terrier, met spoed naar een dierenarts te brengen voor onderzoek. Daar bleek dat de verwaarlozing zeer ernstig was. De vacht was zwaar vervilt en vervuild, de bek zat vol ontstekingen en de nieren van het dier werkt bijna niet meer waardoor het volledig uitgeput was.
 Och lieverd, rust zacht. xxxxx

Geëuthanaseerd

Helaas moest de conclusie getrokken worden dat het 14-jarige hondje beter geëuthanaseerd kon worden om het zo uit zijn lijden te verlossen. De eigenaar krijgt proces-verbaal voor het onthouden van de nodige zorg en dierenmishandeling. Er waren gelukkig verder geen dieren aanwezig op het adres. De LID-inspecteur en politie houden een oogje in het zeil voor het geval dit verandert.

2 opmerkingen:

  1. Kan de rechter in Nederland geen huisdierverbod opleggen?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Volgens mij Marinus wettelijk niet. Ik meen te weten dat de PvdD wel bezig is om hier verandering in te brengen. Deze week is een boer veroordeeld voor het ernstig verwaarlozen van vee in 2008?? ( nu pas) en heeft een werkstraf van 200 uur gekregen en een ontzegging van het houden van vee voor 3 jaar. Ik was blij verrast. Blijkbaar kan het met vee wel. Dit is een flinke straf want zijn vee was destijds in beslag genomen en hij kan de tent nu wel sluiten. Hij gaat overigens in hoger beroep. Dank je wel voor je reactie Gr Erna

      Verwijderen