vrijdag 9 augustus 2013

Video: Center Parcs Sandur Emmen vergast 200 ganzen. Ganzenbescherming Hofganzen is woedend

EMMEN - Ruim 200 ganzen uit bungalowpark Parc Sandur in Emmen zouden zijn vergast. Dat zegt Hofganzen Ganzenbescherming Nederland uit Dalen op basis van informatie van bronnen binnen het park. Ook 45 gemeentelijke ganzen uit de Kleine Rietplas zouden zijn omgebracht. Toeristen zouden de vogels voeren en daardoor veroorzaakten ze overlast.Hofganzen Ganzenbescherming is woedend op Parc Sandur omdat de ganzen alleen gevangen mogen worden als ze bijvoorbeeld schade aan de landbouw aanrichten. Volgens de ganzenbeschermers lag er een voorstel om de Emmer ganzen op diervriendelijke wijze naar het Bargerveen te verjagen.

Hofganzen Ganzenbescherming eist tekst en uitleg van Parc Sandur en stapt naar de rechter als blijkt dat de parkdirectie de vogels onterecht heeft laten afmaken.

Hier de mening van www.hofganzen.nl

Hofganzen... het diervriendelijke antwoord!
Hofganzen werkt vanuit een jarenlange ervaring en kennis in de omgang met ganzenpopulaties in openbare gebieden! Het specialisme van Hofganzen richt zich met name op overheden zoals gemeenten. Omdat onze werkwijze aansluit bij de visie van de Landelijke Vereniging tot Bescherming van Dieren (Dierenbescherming), worden wij aanbevolen. Een brief die dit bevestigt kan u desgewenst worden toegezonden.
Vaak worden problemen rondom ganzenpopulaties op een rigoureuze manier aangepakt met vaak de dood van een groot gedeelte van de ganzenpopulatie tot gevolg! Dat dit ook anders kan willen wij u graag laten zien.
Een eerste inventarisatieronde en probleemanalyse zijn bij
ons altijd kostenloo
s en vrijblijvend van verplichtingen!
Visie van Hofganzen

 Onze diervriendelijke werkwijze, waarbij wij altijd als eerste uitgaan van het dierenwelzijn, komt tot uiting in het feit dat er bij Hofganzen geen enkel zogenaamd ‘overlast-dier’ wordt afgemaakt. De dieren die wij - indien dit noodzakelijk is - wegvangen worden via Stichting Akka's Ganzenparadijs aan een nieuw tehuis geholpen. Op deze wijze geven wij alle dieren een tweede kans.


Oog voor dier, mens en overheid... een probleemloos antwoord!
Gansvriendelijke oplossingen bieden ook u als gemeente de nodige voordelen! Hofganzen is gespecialiseerd in ganzen en de eventuele problematiek rondom ganzenpopulaties. Vele problemen rondom populaties worden pas achteraf opgelost. Hofganzen richt zich voornamelijk op het voorkomen van het probleem. Voorkomen is beter dan genezen is daarbij onze gedachte! Op deze site vindt u meer informatie over hoe problemen te voorkomen.Werkgebieden van Hofganzen

Naast de vriendelijke oplossing voor ganzen die wij onder andere aan gemeenten, overheden, natuurbeheerders of waterschappen aanbieden, hebben wij ons adviesterrein uitgbreid. U kunt bij ons naast vragen over ganzen, terecht met vragen over in het wild lopende kippen en hanen, eenden en andere soorten watervogels, pluimvee en duiven.
 
 
Werkwijze van Hofganzen

 Is er sprake van overlast? Bij het beantwoorden van die vraag gaan wij altijd uit van vier partijen die een hierop een antwoord willen. Het zal u niet verrassen dat de eerste partij - het dier - bij ons voorop staat.
De tweede partij: de verzorgende burger. Deze partij wordt veelal vergeten, aangezien dit de partij is, die juist geniet van de dieren. Voor een soepele weg naar een goed antwoord op de problematiek zal deze partij zeker gehoord moet worden, want negatieve mediapubliciteit zit niemand op te wachten.

 De derde en vierde partij zijn respectievelijk de verantwoordelijke (overheid, parkbeheerders, waterschappen etc...) en als laatste de klagende burger. Voor alle partijen hebben we een luisterend oor zodat we uiteindelijk tot een oplossing komen waar de dieren niet de dupe van worden en de overige partijen tevreden over zijn. Meer over oplossingen vindt u op deze site.
http://youtu.be/dY-vzVO2Cyk  Video en artikel met dank aan RTV Drenthe

Geen opmerkingen:

Een reactie posten