zondag 18 augustus 2013

Video: Onthullend rapport over mishandeling in 'Tijgertempel' Thailand...toeristen ga er niet naartoe!! 
http://youtu.be/nK152-UMkEs          Video

Onthullend rapport over mishandeling in Tijgertempel

Komt er dan nooit een eind aan het misbruiken van dieren voor geld? Zucht.....er zijn van die dagen zoals nu, dat ik het vele dierenleed niet aankan maar weet dat ik door moet gaan met het naar buiten brengen van mistoestanden bij dieren.

  
Koh Samui, Thailand: Ook in Thaise dierentuinen worden tijgers misbruikt voor het maken van toeristenfoto’sIn een nieuw rapport van de actiegroep voor natuurbescherming en dierenwelzijn
Care for the Wild International www.careforthewild.com  wordt de waarheid aan het licht gebracht over de omstandigheden waaronder dieren in de Tijgertempel in Kanchanburi, Thailand moeten leven.
CWI gebruikt nu het bewijs dat ze hebben om het Thaise departement van Nationale Parken over te halen de tijgers naar een reservaat te laten overbrengen.
De Tijgertempel houdt 15 tijgers in gevangenschap om ten toon te stellen aan het publiek en ze te laten aaien. De tempel is al jaren een belangrijke toeristenattractie.
WSPA-donateurs World Society for the Protection of Animals ( WSPA) hebben ons al vaak gewezen op de wreedheden die ze bij deze tempel hebben geconstateerd; we hebben de meldingen aan CWI doorgegeven, dat al enige tijd aan deze zaak heeft gewerkt.

 
Toeristen aaien een tijger die door drugs te suf is om te reageren

De waarheid over de tijgers

De tempel heeft altijd volgehouden dat de tijgers die daar worden gehouden zijn gered uit handen van stropers, dat ze op de best mogelijke wijze worden gehouden, en dat ze zo mak zijn door de goede behandeling en de vredige omgeving in de tempel.
Maar het onderzoek van CWI, dat twee jaar in beslag heeft genomen en waarvoor in het geheim binnen de tempelmuren is gespioneerd, geeft gedetailleerd weer hoezeer het welzijn van de tijgers in het geding is.
Uit het rapport blijkt ook dat er sprake is van illegale dierenhandel, gevaar voor de veiligheid van mensen en misplaatste aanspraken op natuurbeschermingswerk.

 
Wandelen met een versufte tijger is een grote toeristenattractie

Afschuwelijke omstandigheden

In de tempel zijn de dieren in vreselijk slechte omstandigheden gehuisvest. De medewerkers kwellen de dieren door ze te slaan en ze urine in het gezicht te spuiten - een primitieve manier om ze onder de duim te houden. Alleen als er toeristen bereid zijn te betalen om samen met de tijgers te worden gefotografeerd, worden ze uit hun benauwde kooien gehaald.
In het rapport van CWI wordt een hele lijst opgesomd van fysieke en gedragsproblemen waaronder de tijgers gebukt gaan. Ze zijn het gevolg van de stress die de gevangenschap en de afschuwelijke omstandigheden in de tempel teweegbrengen.

Lees het volledige rapport van CWI >>

Illegale handel

CWI heeft ook ontdekt dat de tempel betrokken is bij de illegale verkoop van hun oudere tijgers aan een tijgerfarm in Laos.
Dit zijn buitengewoon verontrustende berichten en WSPA dringt er bij de Thaise regering krachtig op aan dat zij stappen onderneemt om hier een einde aan te maken.
Maak het verschil in Thailand
WSPA complimenteert CWI van harte met dit belangrijke rapport en wenst hen succes met haar pogingen de tijgers over te brengen naar een reservaat. We danken onze donateurs voor het melden van dierenmishandeling in de tempel aan WSPA – uw informatie heeft bijgedragen aan het onderbouwen van een belangrijke zaak

 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten