maandag 5 augustus 2013

Indrukwekkend!! Costa Rica sluit dierentuinen en heeft al een verbod op het optreden van circusdieren !!
http://fundazoo.org/web/     Website van Simon Bolivar dierentuin

De regering van Costa Rica is van plan volgend jaar de beide dierentuinen in het Midden-Amerikaanse land te sluiten en de dieren zoveel mogelijk vrij te laten. Dat heeft minister van Milieu René Castro eind vorige week bekendgemaakt.

De Simon Bolivar-dierentuin in de hoofdstad San José krijgt een bestemming als botanische tuin. Van de Santa Ana-dierentuin ten westen van de hoofdstad is nog niet bekend wat ermee gaat gebeuren.

Opvangcentra
In de dierentuinen zijn in totaal 60 diersoorten te zien, waaronder een leeuw, krokodillen, apen en een tapir. De 400 dieren waarom het gaat, worden volgens het ministerie van Milieu vrijgelaten of naar opvangcentra overgeplaatst.  Eigen mening: hopelijk niet vrijgelaten. Dat is niet verstandig naar langdurige opsluiting.

De organisatie die beide dierentuinen beheert, heeft zaterdag een rechtbank gevraagd de sluiting tegen te houden. Volgens woordvoerder Eduardo Bolanos beroept de organisatie zich op een overeenkomst die tot 2024 geldig zou zijn.

Circusdieren
Costa Rica vaardigde al in 2002 een verbod uit op het optreden van circusdieren. Ook de jacht is er, als vrijetijdsbesteding, niet toegestaan. Het land, dat 30 procent van zijn grondgebied rekent tot natuurreservaat, staat bekend om zijn enorme biodiversiteit. Indrukwekkend!!! Tjonge  Tjonge kunnen wij een voorbeeld aan nemen.
  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten