zaterdag 5 oktober 2013

Indrukwekkend ! 79 leeuwen gered uit 9 landen hebben een nieuw bestaan gekregen in Lions Rock

Een favoriete dierenwelzijnsorganisatie van mij is Stichting Vier Voeters. Heeft u even tijd lees dan het fantastische werk van deze bevlogen mensen. www.vier-voeters.nl Lions Rock is een paradijs voor dieren die in 'pokke' dierentuinen leefden, bij particulieren in kleine hokjes, illegale handel, en noem maar op. Het is een droom van mij om ooit daar een kijkje te nemen maar niet alle dromen komen uit. Dat hoeft ook niet. Veel leesplezier!!

http://youtu.be/waYCGoJGN9Y     video

Reservaat voor grote katachtigen

                                                                         
LIONSROCK is gelegen in de provincie Vrijstaat in Zuid-Afrika, een gebied dat bekend staat om het fokken van roofdieren, jagen en handelsactiviteiten.

De natuurlijke keuze

Op 1 februari 2007 begon Vier Voeters aan een uniek project om grote katachtigen op te vangen en te beschermen, die in gevangenschap waren geboren en die uitgebuit en/of mishandeld zijn. LIONSROCK biedt een thuis aan mishandelde grote katachtigen en een natuurlijke leefomgeving die aan al hun levensbehoeften voldoet.


De essentie van het begrip reservaat is verankerd in het beleid van LIONSROCK: Het jagen op, fokken van en het verhandelen van wilde dieren is ten strengste verboden.

LIONSROCK biedt niet alleen een thuis aan meer dan zestig leeuwen, luipaarden, tijgers, caracals en cheeta’s, maar ook aan vele andere Afrikaanse wilde dieren.

Al deze dieren zijn gered uit een leven in gevangenschap, vol mishandeling en lijden. Sommige dieren werden gedwongen voor toeristen op te treden. Andere werden in dierentuinen en circussen over de hele wereld onder slechte omstandigheden gehouden. Leeuwen uit Roemenië, Oostenrijk en Zuid-Afrika hebben, net als cheeta’s uit Zuid-Afrika, nu een plekje gevonden in Lions Rock.

24  leeuwen leefden al in Lions Rock Toen het door Vier Voeters werd overgenomen
2   leeuwen werden gered in Zuid-Arika
24 leeuwen uit Roemenië
12 leeuwen uit Oostenrijk
2  leeuwen uit Frankrijk
6  leeuwen uit Jordanië
3  leeuwen uit de Congo
3  leeuwen uit Servië
3  leeuwen uit Bulgarije 
 
Vier Voeters heeft hun levensomstandigheden verbeterd en een leefomgeving gevonden die bij hun behoeftes past. LIONSROCK is de natuurlijke keuze om deze dieren voor de rest van hun leven van een thuis te voorzien.

De moderne richtlijnen en het ontwerp van de leefomgeving bieden:
• Een groot gebied voor deze sociale dieren die in familieverband leven;
• Aanmoediging van natuurlijk gedrag door middel van gedragsverrijking;
• De mogelijkheid voor de dieren om zich in natuurlijke vegetatie terug te trekken;
• Een hoog niveau van medische verzorging;
• Hoge veiligheidsnormen van de omheiningen.

Verschillende soorten dieren kunnen vrij rondlopen in het park dat een gebied van meer dan 1200 hectare beslaat. Je vindt hier gnoes, springbokken, zebra’s, elandantilopen, struisvogels en vele soorten vogels, tegen een achtergrond van schitterende bergformaties.
Het educatieve programma

Om onze opvatting van dierenwelzijn en behoud over te brengen heeft LIONSROCK verschillende educatieve programma’s opgezet. Bezoekers leren allerlei interessante feiten over grote katachtigen en hun situatie.

Voor wie tijdens de vakantie een bijdrage wil leveren aan dit unieke project, biedt LIONSROCK allerlei soorten vrijwilligersprogramma’s.
 
LIONSROCK Lodge

LIONSROCK is open voor publiek. Het is een unieke combinatie van een reservaat ten behoeve van dieren en een toeristische bestemming, waardoor elk bezoek een onvergetelijke ervaring is.
LIONSROCK Lodge is gelegen in het park en biedt onderdak aan ongeveer 55 gasten. Er zijn onder andere schitterende kamers, maar ook aparte vakantiehuisjes. Men kan de avond ontspannen doorbrengen in ons uitstekende restaurant en de gezellige bar. Wij bieden onder andere de volgende activiteiten: begeleide rondleidingen, safari’s, paardrijden, hiking (wandelen?), vogelobservatie en excursies naar het nabijgelegen Golden Gate National Park, Clarens of zelfs naar Lesotho. U kunt hier ook terecht voor congressen, feestelijke aangelegenheden zoals bruiloften, en teambuilding.
 
LIONSROCK
p/a The Farm Klein Bloemhof, Bethlehem
P.O. Box 1416, Bethlehem 9700
Telefoon: +27-58-304 1005
Fax: +27-58-304 1003
E-mail: office@lionsrock.org

Kijk voor meer informatie op www.lionsrock.org


 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten