vrijdag 8 april 2016

Vijf weesbeertjes krijgen 8 keer per dag een flesje.......4 foto's om van te smullenVijf berenjongen die sinds januari en februari in IFAW's Berenopvangcentrum (OBRC) verblijven, blijven het goed doen. Het moment dat ze kunnen verhuizen naar de buitenomheining komt steeds dichterbij.
De verhalen over hoe ze hun moeder zijn kwijtgeraakt, verschillen niet zo veel van elkaar. In alle gevallen werd de moederbeer uit haar winterhol opgeschrikt door het lawaai van houthakkers. Reddingswerkers hoorden de jonge beertjes piepen en namen ze mee om ze te behoeden voor een wisse dood.
Mike, het enige mannetje, is nu de grootste van de groep en ook het verst in zijn ontwikkeling.Mike, het enige mannetje, is nu de grootste van de groep en ook het verst in zijn ontwikkeling.
Het Eerste berenjong kwam op 14 januari vanuit de regio Tver. Zijn oogjes gingen nog dezelfde dag open en dat wijst erop dat hij ongeveer tussen 15 en 20 december geboren moet zijn. Hij kreeg de naam Mike en is nu de grootste van de groep en ook het verst in zijn ontwikkeling.

Mike is het enige mannetje dit jaar. Hij is tussen de andere berenjongen gemakkelijk te herkennen aan zijn grote witte kraag, die in zijn tweede levensjaar weer zal verdwijnen.
Cleopa had veel zorg nodig en veroorzaakte heel wat slapeloze nachten: drie dagen na haar aankomst stopte ze met eten en was ze sloom en verzwakt.Cleopa had veel zorg nodig en veroorzaakte heel wat slapeloze nachten: drie dagen na haar aankomst stopte ze met eten en was ze sloom en verzwakt.
Het tweede berenjong kwam uit de regio Kirov. We reden in twee dagen 3.500 km om haar op te halen en op 6 februari mee terug te nemen. Haar leeftijd werd geschat op drie weken en ze woog 1.400 gram. Cleopa (afkorting van Cleopatra) had extra zorg nodig en veroorzaakte heel wat slapeloze nachten: drie dagen na haar aankomst stopte ze met eten en was ze sloom en verzwakt. Door een behandeling met antibiotica verbeterde Cleopa's gezondheid, maar toen kreeg ze last van verstopping. Het kostte vervolgens nog een aantal dagen om haar daar vanaf te helpen.

Nu is ze weer helemaal gezond en speelt ze volop met de andere jonge beren.
Op 10 februari werden er nog twee vrouwelijke berenjongen afgeleverd bij het Berenopvangcentrum. Dit tweetal kwam vanuit de regio Pskov, op 700 km van het opvangcentrum. Ze waren rond de 40 dagen oud en goed gezond. Ze wogen respectievelijk 2.300 en 2.500 gram. Deze twee kregen de namen Zoya en Zosya.
Masha kwam op 18 februari vanuit Karelië, meer dan 1.000 km van het centrum. Omdat haar ogen en oren al open waren, schatten we haar op dat moment op 40 tot 45 dagen oud.
Ze ziet er anders uit dan de andere berenjongen en heeft een kortere, lichter gekleurde vacht.


Om te beginnen kregen alle berenjongen 6 tot 8 keer per dag flesvoeding, maar dit werd geleidelijk afgebouwd naar vier keer per dag. Ze groeiden gestaag en bij allemaal is het gewicht verdrievoudigd.
Houd de blog in de gaten voor nieuwe updates over de gewenningsperiode die de jonge beren in de buitenomheining zullen doorbrengen.


3 opmerkingen:

  1. Get all the best alcoholic drinks on Duty Free Depot!

    All the highest quality brand name beverages for unbelievable low prices.

    BeantwoordenVerwijderen