Translate

woensdag 6 april 2016

100.000 handtekeningen: Biomedical Primate Research Centre ( BPRC ) moet dierproeven op apen afbouwen ( Heftige foto's )



Foto: Piep Vandaag

Bericht: www.peta.nl

Dit is een goede dag voor dieren, de overheid en het gezonde verstand. Vandaag maakte de SP in een persbericht bekend dat de motie van kamerlid Jasper van Dijk is aangenomen: het Biomedical Primate Research Centre (BPRC) moet alle experimenten op primaten afbouwen terwijl er gefocust wordt op humane alternatieven waar geen dieren aan te pas komen.
PETA heeft hard campagne gevoerd en dankzij uw hulp hebben we dit kunnen bereiken. Het is duidelijk dat geen enkel dier verdient opgesloten te worden in kleine kooien terwijl ze geïnjecteerd worden met dodelijke ziekten, en hoe eerder het BPRC wordt gesloten, des te beter.

 
Aapjes uit het wild gehaald klaar om op transport te gaan. Een foto om van te janken!!

Het beëindigen van omstreden dierproeven in Nederland is een grote stap dichterbij dankzij de aangenomen motie van SP-Kamerlid Jasper van Dijk. Niet alleen zijn dierproeven wreed, het is ook niet langer wetenschappelijk verantwoord. Van Dijk:
De afgelopen jaren trekt een groeiend aantal wetenschappers het nut van deze dierproeven in twijfel. Professor Huub Schellekens (die zelf dierproeven heeft gedaan en werkzaam was bij het BPRC) voorziet geen grote problemen als het apencentrum binnen een aantal jaren wordt gesloten. Volgens hem is 85 procent van de dierproeven niet reproduceerbaar en daarmee niet wetenschappelijk verantwoord.
Alsof  de hersenen van dit dier het zelfde zijn als die van u en ik

De SP heeft de regering tevens gevraagd om het aantal dierproeven in Nederland te halveren:
Er komen steeds meer alternatieven op de markt, en toch neemt het aantal dierproeven al jaren niet af. Het is tijd voor een trendbreuk. 
PETA heeft hard actie gevoerd en eindelijk werpt het zijn vruchten af. Er zijn de afgelopen maanden bijvoorbeeld handtekeningen overhandigd en we hebben de tweede kamer bezocht. De petitie is zelfs meer dan 100.000 keer getekend!

PETA-NL-Petition-Hand-In-2_mini-770x578
Daarom willen we ook u, de supporter, enorm bedanken! Zonder uw hulp zou dit nooit zijn verwezenlijkt en dankzij u blijven we een groot verschil maken in het leven van alle dieren. Deel deze enorme vooruitgang met familie en vrienden. Bekijk het actiecentrum op onze website voor meer informatie over de inspanningen van PETA en haar zusterorganisaties tegen de proefdierindustrie.

3 opmerkingen:

  1. Hier uit blijkt dat er een groeiend besef is dat misbruik(martelen en doden) van weerloze dieren wreed, onmenselijk en ONTOELAATBAAR is !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. 5 Java-apen niet terug in Almere (AAP), vanuit BPRC.

    Verwacht niet teveel van de politiek. Moties, commissies, studies, praatjes.

    BeantwoordenVerwijderen