woensdag 26 juli 2017

Alle eendjes zwemmen in het water.Toch? Maar 8 miljoen eenden niet ( petitie )Teken de petitie voor zwemwater voor eenden!


 
 
Eenden zijn watervogels. Hun natuurlijke gedrag bestaat uit rondzwemmen, foerageren in het water, en zich onderdompelen om hun veren schoon te houden. Wij vinden het van de gekke dat miljoenen eenden in Nederland geen zwemwater hebben! Ze slijten hun korte leven in dichte, propvolle stallen, rondscharrelend door stro, drinkend uit drinknippels. Er moet zo snel mogelijk een einde komen aan deze situatie. Eis samen met ons dat de regering alle eenden zwemwater geeft.


Teken nu!


Acht miljoen eenden mogen niet zwemmen


Gun alle eenden een waterbadJaarlijks brengen in Nederland acht miljoen eenden hun leven door zonder ooit water te zien. Ze kunnen niet zwemmen, zich nauwelijks wassen en hun hele leven gaat voorbij zonder zelfs maar een keer kopje onder te gaan. Hun zwemvliezen blijven ongebruikt.

Van armoe rommelen ze dan maar wat in het stro van de gesloten stal waar ze verblijven, of in de veren van hun soortgenoten – die daardoor gewond kunnen raken. Hun verenpak wordt vies, hun ogen raken vervuild en hun neusgaten verstopt. En dat terwijl eenden normaal een groot deel van de dag bezig zijn met poetsen… Maar daar is wel water voor nodig!

Eenden zijn watervogels, wat duidelijk te zien is aan hun zwemvliezen en peddelvormige voeten. En watervogels hebben water nodig om gezond te blijven. Een eend zonder zwemwater is een ongelukkige eend. Gedrags- en welzijnsstudies hebben dat keer op keer aangetoond.

Het is hard nodig dat in de stallen waterbaden komen, waarin ze kunnen badderen en het liefst ook kunnen zwemmen. Badwater voor eenden is absoluut noodzakelijk voor hun welzijn.


Ja, ik teken de petitie


P.S. ben je nog niet overtuigd van de noodzaak van zwemwater voor eenden? Je kunt ook eerst de column 'Alle eendjes zwemmen in het water... maar weet je waarom dat nodig is?' lezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten