woensdag 5 juli 2017

Varkens in Nood: Bekijk de lijst met vijfsterren varkensboeren


komen op voor de miljoenen varkens in nood!


Varkens in Nood
Vijfsterren-varkensboeren
We hebben een lijst samengesteld met ‘vijfsterren-varkensboeren’. Bij deze boeren leven alle varkens in een natuurlijke omgeving, worden jonge biggen niet weggehaald bij de moeder, en kunnen de varkens spelen en wroeten.

Strenge criteria
In Nederland zijn 28 varkensboeren die van ons vijf sterren krijgen, omdat ze aan strenge eisen voldoen. Deze criteria garanderen dat de dieren tot de slacht een fatsoenlijk leven mogen leiden.

Een heerlijk buitenleven
Alle vijfsterrenvarkens kunnen altijd naar buiten, vaak in een bos of een wei, waar ze kunnen wroeten en scharrelen. Ze zijn van een ouder of natuurlijker ras, dat niet zo snel groeit en minder biggen werpt. Daardoor zijn de varkens gezonder, leven ze langer en zijn ze beter bestand tegen het buitenleven. Zeugen raken niet uitgeput want ze hoeven niet steeds weer biggen te krijgen. De varkens worden zoveel mogelijk gevoerd met lokaal of biologisch geproduceerd voer, waardoor de impact op het milieu vermindert. Sommige vijfsterren-varkensboeren voeren hun dieren zelfs vrijwel niet bij, maar laten ze hun eigen voedsel in het bos vinden.

Bekijk de lijst met vijfsterren-varkensboeren >>
Vijfsterren-varkensboer bij u in de buurt


De varkensboeren bevinden zich in het hele land, hebben soms een webwinkel, en zijn bijna altijd te bezoeken. Door direct bij de boer te kopen, profiteert iedereen: de klant betaalt een eerlijke prijs, het varken heeft een eerlijk leven en de boer krijgt een eerlijk inkomen. Op deze manier kan de boer zijn werk blijven doen, of zelfs zijn bedrijf uitbreiden, en het goede voorbeeld geven aan andere varkenshouders. Zo zal de lijst van vijfsterren-varkensboeren blijven groeien.


Zoek een boer in de buurt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten