donderdag 27 juli 2017

Wat zegt U? Heeft de Poolse vis geen water nodig?

Nieuwsbericht:www.ciwf.nl

Het dierenleed in de vee-industrie is een mondiaal probleem. Over de hele wereld zijn miljarden dieren het slachtoffer van de productie van goedkoop vlees, eieren en zuivel. Daarom zijn wij actief in meer dan 12 verschillende landen. In deze nieuwsbrief praten we je graag bij over het werk van onze CIWF collega’s in het buitenland.
Toekomst voor Europa's konijnen
Misschien herinner je je het nog wel: een aantal maanden geleden stemde het Europees Parlement voor een heel belangrijk konijnenrapport. Mede dankzij jullie steun aan onze konijnencampagne besloot zij regels in te voeren voor het welzijn van de konijnen (die bestonden nog niet!) en pleitte zij voor een einde aan het gebruik van kooien. Een geweldige stap! Maar natuurlijk zijn we er nog niet. Onze collega’s in Brussel blijven druk uitoefenen om ervoor te zorgen dat de politici zich aan hun woord houden. In heel Europa zijn nu inspecties in konijnenbedrijven van start gegaan en de Franse konijnensector heeft al verbetering toegezegd. Wij gaan door en houden jullie op de hoogte!

A living hel !!

Zo moet het worden

Franse CIWF voor de rechter gedaagd
Onze Franse CIWF collega’s worden voor de rechter gedaagd door de varkensindustrie. De industrie is – op z’n zachts gezegd - niet blij met de videospotjes die CIWF France dankzij de steun van haar supporters in bioscopen in heel Frankrijk toonde. De filmpjes laten de slechte, dieronvriendelijke omstandigheden zien waarin 95% van de Franse varkens leeft. Onze collega's gaan natuurlijk door met hun campagnes en gaan met vertrouwen de rechtszaak tegemoet. Léopoldine Charbonneaux, directrice van CIWF France: “De industrie zal ons nooit het zwijgen opleggen.” Lees meer.
Alle Britse megastallen op de kaart
Veel Britten hebben nog altijd een idyllisch beeld van het Britse platteland met vrij grazende dieren op de glooiende heuvels. Maar helaas is ook in het Verenigd Koninkrijk de vee-industrie steeds verder opgerukt. Met de steun van haar supporters heeft ons Britse kantoor alle vee-industrie in kaart gebracht in een interactieve ‘Factory Farming Map’. Het resultaat is schokkend en haalde dan ook alle grote Britse kranten: het land telt maar liefst 800 megastallen en ruim 91 miljoen dieren leven opgesloten in de krappe kooien en dichte stallen van de vee-industrie. Bekijk de kaart hier.
Heeft Poolse vis geen water nodig?
Vorige maand werden onze Poolse CIWF collega’s opgeschrikt door verbijsterend nieuws: de Poolse regering wilde het transport van karpers en andere vissen toestaan zonder water! Een onbegrijpelijk voorstel. Karpers kunnen een korte tijd overleven met zuurstofgebrek, maar urenlang transport leidt tot vreselijk leed en mogelijk de dood. Onze Poolse collega’s luidden de noodklok, gingen met de politici in gesprek en duizenden supporters stuurden bezorgde e-mails. En met succes! Water blijft een wettelijke verplichting bij het transport van vis.
chinavarkenswelzijn


Directrice van CIWF Polska, Malgorzata Szadkowska (derde van links), met leden van de drie grootste politieke partijen.
Hartelijk dank voor jouw steun.
Met vriendelijke groet,
Kiki Visschers - Campagne en Supporterservice - Compassion in World Farming Nederland
Kiki Visschers
Campagne en Supporterservice


Geen opmerkingen:

Een reactie posten