zondag 23 juli 2017

Te zot voor woorden: Dierenbescherming Groningen verdeeld 60,000 euro aan 4 dierenwelzijnorganisaties en neemt zelf het grooste deel


Reeën in recreatiepark Kardinge. Foto: Archief DvhN/Sybren Dusseljee

http://www.faunavisie.nl/

Faunavisie Wildcare uit Westernieland gaf woensdag aan te stoppen met de opvang van vogels en wilde dieren uit de stad Groningen vanwege een rel over de verdeling van gelden.

Verdeling geld

De stad Groningen stelt, zo blijkt uit de begroting jaarlijks 60.000 beschikbaar voor de wetteklijke taken voor opvang van de dieren. Dierenbescherming Groningen verdeelt dit geld tussen de eigen organisatie, dierenasiel Zuidwolde, Faunavisie en de dierenambulance Groningen.

Verstoorde verhoudingen

Faunavisie kan de opvang niet meer uitvoeren omdat er sprake is van verstoorde verhoudingen tussen de Dierenbescherming en Faunavisie. Daardoor heeft Faunavisie minder geld gekregen voor de opvang. Dierenbescherming claimt dat het zich aan alle financiële afspraken heeft gehouden.
Faunavisie heeft nu nog amper geld in kas. Bijna alle dieren die worden opgevangen zijn afkomstig uit de stad Groningen.

Vreemde constructie

De Partij van Dieren vindt het een vreemde constructie dat de Dierenbescherming als belanghebbende organisatie het geld verdeelt tussen diverse instanties. Kelder meent dat de aanstelling van een onafhankelijke bemiddelaar op zijn plaats is. De Partij heeft hierover schriftelijke vragen aan burgemeester en wethouders gesteld.

Overleg

Binnenkort wordt tussen de ruziënde partijen overleg gevoerd. De Partij van de Dieren vindt dat de gemeente hier bij moet zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten