donderdag 31 augustus 2017

Het lot van mens en dier tijdens orkaan Harry is om te janken ( 5 foto's )


Het hartverscheurende lot van dieren tijdens orkaan Harvey (maar één hond wordt echte held)

 Bron: Daily Mail, Houston Chronicle 

© Facebook.

De passage van orkaan Harvey in Texas zorgt voor aanhoudende regen. Grote overstromingen vormen een bedreiging voor de bevolking maar ook de dieren lijden hard onder het natuurgeweld. Sommigen worden achtergelaten door hun vluchtende baasjes en moeten het alleen zien te rooien. Viervoeter Otis is ondertussen uitgegroeid tot een virale held.

© reuters.
© ap.
© ap.
Harvey is de ergste orkaan sinds 2005 gebleken en eiste minstens twee dodelijke slachtoffers. Dat aantal dreigt nog op te lopen omdat de regen nog tot medio volgende week zou kunnen aanhouden. De aangerichte schade loopt wellicht in de miljarden.

Ook onder de dieren zou de tol wel eens hoog kunnen zijn. Paarden, koeien, honden en katten worden vaak aan hun lot overgelaten terwijl hun baasjes veiliger oorden hebben opgezocht.

Vastgebonden
Reporters ter plaatse konden vaststellen dat honden met een ketting aan palen en bomen waren vastgebonden terwijl het waterpeil dramatisch bleef stijgen.

De honden die door de journalisten opgemerkt werden, konden gelukkig wel tijdig gered worden.
© reuters.
Een politiecommissaris in het plaatsje Roman Forest haalde vrijdag nog hard uit naar mensen die niet voor hun dieren zorgen. "Ik beloof jullie dat ik personen die hun dieren in extreme weersomstandigheden vastbinden en achterlaten, voor hun wandaden zal verantwoordelijk houden", verklaarde Stephen Carlisle. "Het is tegen de wet om dit te doen. Honden en katten maken ook deel uit van de familie."

Een hond die vrijdagnacht tijdens de orkaan zijn mannetje stond, is ondertussen hét symbool geworden van de kracht van volharding van Texas en haar inwoners.

Otis en de 65-jarige Salvador Segovia raakten elkaar uit het oog tijdens de passage van Harvey. Salvador paste op de hond die eigenlijk toebehoorde aan zijn kleinzoon Carter (5). Het kleine jongetje was samen met zijn ouders naar veiliger oorden getrokken. Toen de man ging kijken hoe het met de hond ging, bleek de viervoeter verdwenen. Zaterdagmorgen stelde de man vast dat eveneens het zakje met hondeneten weg was

Salvador sprong in zijn wagen om Otis te zoeken. Onderweg hield een buurman hem tegen. Hij zei dat hij de hond had gezien. Het dier droeg een zak eten met zijn muil. Ook buur Tiele Dockens zag de hond en maakte een foto die viraal ging op social media.  Slimme Otis wist dat hij eten nodig had om het natuurgeweld te overleven.

Salvador had de hond nog maar net teruggevonden toen zijn kleinzoon thuiskwam. "Otis is een geweldige hond. De viervoeter helpt mijn kleinzoon wanneer hij een aanval krijgt van epilepsie of astma. De hond kan zelfs een hamburger gaan halen voor zijn baasje."

Otis komt met andere woorden altijd op zijn pootjes terecht. Daar heeft orkaan Harvey niets aan kunnen veranderen.
HLN.be-nieuws in je facebook nieuwsfeed?Geen opmerkingen:

Een reactie posten