donderdag 24 augustus 2017

Sully en Bo werden gedrogeerd in een koffer gestopt en vanuit Afrika naar Spanje gesmokkeld:Hoe gaat het nu met ze?


We willen graag de bijzondere momenten met u delen!

DonerenBerberaap in de zon

Geniet u ook van de zonnestralen? Bij AAP zorgen ze voor mooie momenten voor onze dieren. En dat kunnen ze goed gebruiken, na de nare tijd die velen van hen achter de rug hebben.

Zo ook berberaapje Lina, zij zat eenzaam opgesloten in een garage. Nu ze bij AAP is, doen wij ons best haar zo goed mogelijk aan te laten sterken na deze afschuwelijke start van haar leventje.

De meerkatjes Sulley en Boo zijn gelukkig ook aan de beterende hand. Het is haast niet meer voor te stellen dat deze twee stakkers nog maar enkele maanden geleden gedrogeerd en meer dood dan levend, werden aangetroffen in een koffer. 

Dankzij uw steun heeft Lina haar tweede kans gekregen en kunnen Sulley en Boo weer stralen! De twee nieuwsgierige koppies maken toch heel je dag goed?

Ik wens u veel leesplezier en een mooie nazomer.Pasfoto

Vriendelijke groeten,

David van Gennep
Directeur Stichting AAP


Lina Een tweede kans voor Lina

Kleuteraapje Lina heeft haar jeugd door gebracht in een garage. Daar werd ze door haar Franse eigenaren opgesloten. Een kleine ruimte zonder soortgenootjes… Een slechtere leefomgeving voor een sociaal dier kun je je bijna niet bedenken. Getraumatiseerd en met abnormaal gedrag, continue ijsberend, kwam de jonge berberaap twee maanden geleden binnen bij AAP. Bij ons krijgt ze alle liefdevolle zorg die nodig is voor haar herstel.

Lina’s verhaal is niet uniek. Er zijn helaas nog veel meer berberapen die als huisdier leven. Ook dankzij de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij kunnen we dieren in nood, zoals Lina, opvangen én dit soort treurige problemen bij de wortels aanpakken! Bent u beniuwd hoe het nu met Lina gaat? U leest het hier.


De blije koppies van Sulley en Boo

Hoe gaat het nu met Sulley en Boo?

Kent u het verhaal nog van Sulley en Boo? De twee werden gedrogeerd, daarna in een koffer gestopt en vervolgens vanuit Afrika naar Spanje gesmokkeld. Op het vliegveld van Alicante werden de kleintjes – meer dood dan levend – aangetroffen…

Wat een wereld van verschil als je ze nu ziet! Sulley en Boo zijn ontpopt tot twee blije, speelse meerkatjes die continu met elkaar aan het spelen zijn. Én voor allebei is er een goed herplaatsadres in Frankrijk gevonden waar ze verder kunnen genieten van een onbezorgde toekomst! Van knokken voor hun leven tot een bruisende toekomst… En dáárom is uw hulp zo belangrijk! Bekijk hier nog meer foto's van het tweetal.


Java-apen Eugen & Oz genieten van hun Apeneiland! Genieten op het apeneiland!

Vorige maand namen Eugen en zijn groepsgenoten hun intrek in het spiksplinternieuwe buitenverblijf op de Apeneilanden.

De Java-apen inspecteren hun nieuwe plek grondig! De boomstammen, de schommel, de boterbloemen, en de razend populaire vlierbes. Die is zéker goedgekeurd! Ook het water hebben ze ontdekt… Eugen stond laatst tot zijn knietjes in het water een zoetwatermossel te eten die hij met een steen had opengebroken! Lees hier (nog eens) het hele verhaal van deze groep.


Vraag gratis een donatiebox aan

Bent u binnenkort jarig of geeft u bijvoorbeeld een tuinfeestje of etentje? Én wilt u hierbij geld inzamelen voor onze dieren? Vraag dan de AAP-donatiebox aan en u krijgt de kartonnen box thuisgestuurd. Het ingezamelde bedrag maakt u eenvoudig over met de meegestuurde acceptgiro. Hiermee geeft u dieren als Eugen, Lina, Sulley en Boo weer een mooie toekomst!

> Vraag gratis een donatiebox aan

donatiebox


Is Marria wéér een stapje dichterbij haar chimpanseediploma?

Marria is nog steeds hard aan het oefenen voor haar chimpanseediploma, want die krijgt ze niet zomaar natuurlijk… In haar nieuwste vlog leert ze delen van haar lichaam te tonen aan de verzorgers, zodat ze eenvoudig en zonder stress onderzocht en behandeld kan worden. Maar of ze het al helemaal doorheeft…? U ziet het hier.

Wil u niets missen van onze beroemde chimp? Abonneer u dan op Marria's YouTube-kanaal. Zo volgt u al haar ontwikkelingen op de voet... Van mens naar aap!

> Abonneer

Filmpje Marria

Volg Stichting AAP ook op:

Volg Stichting AAP ook op TwitterVolg Stichting AAP ook op PinterestVolg stichting AAP ook op YouTubeVolg stichting AAP ook op FacebookVolg stichting AAP ook op LinkedIn

#Deze e-mail is verstuurd naar eevanderploeg@gmail.com door Stichting AAP. Afmelden? Klik dan hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten