zondag 13 augustus 2017

Laten we helpen: In Bosnië verzorgen Dalida en haar ouders meer dan 100 mishandelde dieren
Een jonge vrouw die zich met heel haar hart voor dieren inzet in het wrede en corrupte Bosnië. Dan kun je er zeker van zijn dat je leven een aan één schakeling van zorgen, verdriet en angst is. Maar zij blijft doorgaan, al vanaf haar 14e jaar....
We weten niet of de oorlog in voormalig Joegoslavië de oorzaak is maar de mensen zijn er beslist niet mens- of diervriendelijker van geworden.
Dalida Kozlic is haar naam en toen ze 14 jaar oud was werd er een hond voor haar ogen neergeschoten.
Het arme dier kermde en de geschrokken Dalida werd ook nog met een geweer bedreigd toen ze het dier wilde helpen.
Dat gehuil van die hond klinkt nog steeds in haar oren en toen stond haar besluit vast. Voor zulk onrecht moest ze gewoon gaan vechten.
En niet zomaar zoals de meeste dierenhelpers doen, maar met een gedegen achtergrond. Ze deed heel erg haar best op school en werd uiteindelijk advocaat!
Haar bedoeling is om legaal het onrecht en de corruptie in haar land te bestrijden.
Vooral het onrecht naar zwerfdieren. Maar de ‘tegenpartij’ vecht helaas met ongeoorloofde middelen. Bedreigingen en chantage.
De corrupte ambtenaren en hondenvangers geven hun lucratieve neveninkomsten niet zomaar op…
Behalve met haar pen en mond, helpt Dalida samen met haar ouders in en rondom hun huis veel mishandelde zwerfdieren.
Momenteel al meer dan 100 geredde honden en katten. Die dieren zijn gered van een afschuwelijk lot.
Nadat een dier gered en opgevangen is, is er heel veel werk te doen: wonden verzorgen, bijvoeren, vaccineren, steriliseren….
En dan proberen om het dier op Facebook te zetten, om te kijken of er een goede adoptant voor te vinden is.

Dalida heeft weer een gewonde hond gered.
Gelukkig dat deze dieren bij Dalida in veiligheid zijn.
Ook de vader van Dalida verzorgt iedere dag vele dieren…
Dalida zal haar hele leven voor dieren blijven opkomen.
Dalida en haar vader met een zojuist geredde hond.

Dalida werkt heel de dag tegen een mager loontje. Door haar strijd vóór de dieren en tégen de corruptie krijgt ze nauwelijks de kans om aan werk te komen. Ze wordt aan alle kanten tegengewerkt en geboycot.
Toch blijft Dalida op het rechte pad. Want één foutje zouden haar tegenstanders onmiddellijk tegen haar gebruiken.
Heel vaak staan de zogenaamde inspecteurs van de gemeente onverwacht op de stoep om te zien of ze de familie op de kleinste onregelmatigheid kunnen betrappen.
Vorig jaar werd haar vader geprovoceerd door in zijn aanwezigheid een van hun honden neer te schieten. Gelukkig verbeet hij zijn woede en haalde diep adem, waardoor het niet tot een handgemeen of arrestatie leidde.

Maar intussen heeft deze man wel problemen met zijn hart door de dagelijkse stress. Geweldig dat de ouders zó achter hun dochter blijven staan. Want het is niet de eerste keer dat ze getreiterd worden en het zal ook niet de laatste keer zijn.
Ongeveer 50 honden en 10 katten worden door de ouders van Dalida verzorgd in hun zelfgebouwde, maar veel te kleine asiel.
Helaas moeten de andere geredde dieren in een betaald pension afwachten tot er een dier wordt geadopteerd. Pension is een te mooi woord voor een eenvoudige opvang, niet veel beter dan in een gemeentekennel. Maar in ieder geval veilig. 
Een gewonde hond krijgt eerste hulp…
Met veel liefde en geduld heeft Dalida deze pup weten te verbinden…
Weer een kratje vol pups langs de snelweg gevonden…
Om kosten te besparen koopt de vader zelf voer en brengt het rond naar de diverse adressen. Daarnaast brengt en haalt hij ook de dieren naar de dierenarts.Ook Dalida moet na haar werkdag nog alle pensions langs om de honden te bezoeken en te controleren.
Adoptanten zoeken, Facebook en administratie bijhouden en proberen, hoe dan ook, iets van inkomsten binnen te halen.
Maar voldoende zal het nooit zijn. De dierenartsrekeningen zullen altijd hoger zijn dan de donaties.
Daarnaast wordt ze regelmatig gebeld, dat er ergens weer een gewond dier langs de kant van de weg ligt.
Dan moet ze vaak vele kilometers rijden, soms zelfs ’s nachts.
Elke dag leeft de familie in angst en spanning. Om de nooit aflatende stroom nieuwe slachtoffertjes. Om de financiële problemen. Om de pesterijen. Maar ze geven niet op.
Zij zijn de ‘Voice of the Voiceless’, de stem van de vele kleine levende wezens die in stilte lijden. Want hun leed is onvoorstelbaar.
Behalve honger, dorst, kou, pijn en ziekte hebben ze ook te maken met de onverschilligheid van de bevolking, de wreedheden van hondenvangers en niet te vergeten het grote aantal hondenhaters die meestal straffeloos hun sadisme kunnen botvieren.

Een sadist heeft dit dier weten te verwonden…
In de kleine opvang achter hun huis is het voedertijd.

Het is bewonderenswaardig hoe Dalida en haar ouders ondanks alles blijven strijden voor die vele arme dieren in Bosnië. Wij hebben diep respect voor deze dappere mensen. Hun liefde voor dieren kent geen grenzen en wint het iedere dag opnieuw van de wanhoop en het verdriet.
Laten wij met ons allen met deze hulpactie Dalida en haar ouders laten weten dat ze er niet langer alleen voor staan! Dat wij in Nederland en België met hen meeleven en het juist wel waarderen, wat zij iedere dag voor de dieren willen doen. Wij weten zeker dat behalve mooie donaties ook ons aller morele steun heel belangrijk voor hen zal zijn!

Ons bankrekening nummer is:

NL16 INGB 0004 7841 60 t.n.v. Stichting Dierennood o.v.v. ‘Hulpactie 93’
Of doneer via onderstaande knoppen:
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten