zaterdag 26 augustus 2017

Honderden laboratorium honden vooral beagles worden in Nederland en België gebruikt voor dierproeven
Dosis medeleven voor de laboratoriumhondWe zijn druk bezig met de voorbereiding van een belangrijke actiedag tegen dierproeven. Donderdag 31 augustus voeren we actie bij twee van de grootste proefdiergebruikers: Charles River in Den Bosch en Janssen Pharmaceutica in het Belgische Beerse.

Op beide locaties worden tienduizenden proefdieren gebruikt in giftigheidstesten, waaronder honderden laboratoriumhonden. Het type hond dat wordt gebruikt is de beagle - die vrolijke driekleurige met flaporen.


placeholder

We hebben drie heldere eisen aan de dierproefcentra en de overheid:
  • Investeer in alternatieven voor dierproeven.
  • Zorg ervoor dat deze alternatieven wettelijk toegepast mogen worden zodat we dierproeven daadwerkelijk kunnen vervangen. 
  • Zet een herplaatsingsbeleid op voor de beagles en andere proefdieren zodat ze een nieuw leven krijgen bij gastgezinnen.

Met onze acties zetten we deze eisen kracht bij. We staan hier niet alleen in: al ruim 85.000 mensen hebben onze petitie getekend. Doe mee en kom naar de actiedag op donderdag 31 augustus.
Hartelijke groet,

Robert Molenaar
Robert Molenaar
Animal Rights

PS  Kan je niet met de actie meedoen maar wil je wel meehelpen? Met een donatie steun je de protesten voor de proefdieren.

PSS Alle beagles die we een aantal jaren geleden gered hebben uit een proefdiercentrum maken het nog steeds goed. 1 opmerking: