zondag 6 augustus 2017

India: Meer dan 100 wilde dieren gered uit de ergste overstromingen ooit ( foto's van geredde neushoorn kalfjes )Het is nu al enkele weken geleden dat het overstromingswater van dit jaar is gezakt en een jaar sinds Kaziranga National Park in India werd getroffen door de ergste overstromingen in Assam in meer dan tien jaar. Meer dan 100 wilde dieren konden tijdens de overstromingen van vorig jaar door het Centre for Wildlife Rehabilitation and Conservation (CWRC) van IFAW-Wildlife Trust of India worden gered dankzij hun mobiele veterinaire dienst. Er waren acht neushoornweesjes bij, die naar het centrum werden gebracht om daar met de hand te worden grootgebracht.

Twee van de geredde neushoornkalfjes in de crèche voor groot wild van het opvangcentrum Foto: © Subhamoy Bhattacharjee/ IFAW-WTITwee van de geredde neushoornkalfjes in de crèche voor groot wild van het opvangcentrum Foto: © Subhamoy Bhattacharjee/ IFAW-WTI

Om OMgelijktijdig voor een langere periode voor acht neushoorns én nog een ouder kalf te zorgen, was een enorme beproeving voor het team van CWRC. Naast de inspanningen van de verzorgers en dierenartsen van het centrum was de overweldigende steun die we van mensen van alle rangen en standen mochten ontvangen van cruciaal belang.

“De geredde neushoornkalfjes riepen zo veel emotie op dat een groep kinderen van een school heel ver weg hun lunch opgaf zodat ze flesvoeding voor de kalfjes konden kopen”, aldus dr. Rathin Barman, Co-Directeur van CWRC. “We willen graag onze hartelijke dank uitspreken aan de mensen van Assam en aan alle weldoeners voor hun steun en bemoediging in het afgelopen jaar.”
Toen de neushoornkalfjes in het CWRC aankwamen werden ze eerst gestabiliseerd in de crèche voor groot wild. Toen ze eenmaal van hun overstromingstrauma en verwondingen hersteld waren, werden ze overgeplaatst naar een klein buitenhok naast de crèche. Nadat ze zich aan het buitenleven hadden aangepast, werden ze langzaam gewend gemaakt aan drie grotere buitenhokken waar een natuurlijk beekje door stroomt. Zodoende konden de kalfjes rollen en spelen, een belangrijk onderdeel van het ontwikkelen van natuurlijk gedrag.

Neushoorns in het opvangcentrum

“De kalfjes zijn snel gegroeid”, zegt dokter Panjit Basumatary, hoofd van het veterinair team bij het CWRC. “Het is heel belangrijk dat ze nu alle vier de jaargetijden hebben meegemaakt in een omgeving die op hun natuurlijke leefgebied lijkt. Het was ontroerend om te zien hoe de jongere kalfjes in de winter ‘s nachts dichter bij de ouderen gingen staan om warm te blijven, net zoals ze bij hun moeders zouden hebben gedaan. Telkens als ze in de modder spelen, van de regen genieten of samen een dutje doen, net zoals in hun natuurlijke omgeving, geeft dat ons toch een voldaan gevoel. Het laat zien dat ze goede vorderingen maken op weg naar een leven in het wild.”

Het opvangcentrum van IFAW-WTI verzorgt momenteel tien neushoornkalfjes. De acht kalfjes die vorig jaar zijn gered zijn al gehecht geraakt aan een ouder kalf dat in 2015 werd gered. Nog een kalfje van tussen de vier en zes maanden oud dat door de moessonoverstromingen ontheemd raakte, werd uit Burhapahar gered en eerder deze maand naar het centrum gebracht.

1 opmerking:

  1. IFAW is een top organisatie voor dieren ( uit eigen ondervinding ).


    Als je wilt doneren aan een fantastische en betrouwbare organisatie kan ik deze absoluut aanbevelen !!

    BeantwoordenVerwijderen