zaterdag 3 februari 2018

1 miljoen handtekeningen: De grootste ivoormarkt ter wereld in Hong Kong heeft een verbod op ivoor ingevoerd!!


Lieve vrienden,

De grootste ivoormarkt ter wereld heeft zojuist een verbod op ivoor ingevoerd!! En onze beweging speelde hierin een hoofdrol!

In Hong Kong wordt enorm veel ivoor verhandeld en dit drijft duizenden olifanten de dood in. Toen deze majestueuze dieren op de rand van uitsterving afstormden lanceerden Avaazers een gigantische petitie, stuurden we duizenden berichten naar besluitvormers in Hong Kong, zorgden we ervoor dat veel politici direct betrokken raakten bij onze campagne, en creëerden we een mediastorm vlak voor de stemming-- sommige politici hielden zelfs onze protestborden omhoog tijdens het debat!

En deze week was het zover... een verbod!!! Lees hier over onze weg daarnaartoe...

Hong Kong petition delivery
Vlak voor de stemming leverden we 1,1 miljoen handtekeningen af bij parlementsleden in Hong Kong
Het begon met een petitie waar meer dan een miljoen Avaazers hun handtekening onder zetten. Kort nadat we de petitie lanceerden nam een belangrijke Hong Kongse wetgever contact met ons op om over onze campagne te praten -- we hadden hun aandacht, daar was geen twijfel meer over mogelijk!

En vorige week ontvingen we een dringende email van campagnevoerders in Hong Kong: hun overheid zou over vijf dagen stemmen over een verbod op ivoor. We kwamen meteen in actie:
  • We zorgden ervoor dat een video van onze vrienden van WildAid Hong Kong viraal ging op sociale media. De hartverscheurende video, met de Chinese celebrity Li Bing Bing in de hoofdrol, laat de impact van ivoorhandel zien.
  • Daarna ontwierpen we een mooie advertentie die we op de dag van de stemming publiceerden in een belangrijke krant in Hong Kong. In de advertentie lieten we parlementsleden weten dat de toekomst van olifanten in hun handen lag.
Avaaz advert in the Oriental Daily News
De Avaaz-advertentie in de Oriental Daily News waarmee we parlementsleden lieten weten dat de toekomst van de olifanten in hun handen lag.
  • Vervolgens stuurden duizenden Avaazers berichten naar parlementsleden om hen op te roepen voor het verbod te stemmen.
  • En toen de bijeenkomst in het parlement begon sloten Avaaz-leden zich aan bij een kleurrijke protestmars georganiseerd door bevriende actievoerders.
Petition Delivery
"De steun van meer dan een miljoen mensen van over de hele wereld heeft een belangrijk verschil gemaakt in deze beslissing. Bedankt Avaazers!"
- Alex Hofford, WildAid Hong Kong
  • Een dag voor de stemming stemming hield een van de parlementsleden die zich hardmaakte voor het verbod een protestbord van Avaaz omhoog zodat het hele parlement wist dat de wereld meekeek bij deze beslissing!
Petition Delivery
"Het feit dat we een miljoen stemmen konden laten horen op de dag van de stemming was een enorme boost. De wereld stond aan onze zijde en dat maakte een verschil."
- Hong Kongs parlementslid Hon Elizabeth Quat
Uiteindelijk kregen we een enorme meerderheid aan onze zijde! Hong Kong Ivory Vote Count
Over de hele wereld doen media verslag van deze 'historische' beslissing -- 's werelds grootste ivoormarkt maakt een einde aan ivoorhandel! Ivory+Media
Zoals bij veel Avaaz-campagnes deden we dit niet alleen. Jarenlange campagnes van WildAid en anderen, en een groep toegewijde parlementsleden in Hong Kong maakten deze beslissing mogelijk.

Met dank aan ons allemaal zijn de stropers en handelaren vandaag woest en hebben onze majestueuze olifantenvrienden weer perspectief op de toekomst. Ik ben dolblij -- voor ons allemaal, maar ook een beetje egoïstisch voor mezelf en mijn familie. Ik ben net vader geworden en ik heb nu de hoop dat mijn baby nog de mogelijkheid zal hebben een olifant in het wild te zien. Dat zal een onvergetelijk ervaring voor hem worden!

Met dank voor en trots op alles wat we samen bereikt hebben,

Bert en het hele Avaaz-team

P.S. Hong Kong is om -- maar in Europa zijn er nog steeds ivoormarkten open die we ook moeten sluiten. Klik hier en voeg jouw naam toe aan de petitie!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten