Translate

zaterdag 17 februari 2018

De Nationale Week Zonder Vlees: 5t/m 11 maart......... doet u mee?



Een week zonder vlees, doe je mee?



Van 5 t/m 11 maart vindt de Nationale Week Zonder Vlees plaats. Deze campagneweek heeft als doel Nederland op een concrete manier bewust maken van de positieve impact van minder vlees eten, en wil laten zien hoe gemakkelijk dit eigenlijk is. Het initiatief komt van foodblogger Isabel Boerdam, alias De Hippe Vegetariër.


Minder en beter

Als Dierenbescherming onderschrijven we deze campagne van harte. Minder en beter vlees is immers al jaren ons motto. De impact van een week geen vlees eten is groot. Niet alleen de impact op dierenwelzijn natuurlijk, maar ook voor het milieu. Wanneer je als één volwassene een week geen vlees eet, bespaar je in zeven dagen:
  • 1 kip
  • 7 maanden douchewater
  • 111 kilometer autorijden
  • 7 maanden werk voor een boom om de CO2-uitstoot te compenseren

Collectieve campagnes

De Green Protein Alliance, een alliantie van Nederlandse bedrijven die zich samen inzetten om hun doel van 50% plantaardige proteïnes in 2025 te verwezenlijken, steunt de campagne, net als partijen in de voedingsindustrie. Doe je ook mee met deze uitdaging? Iedereen die zich vóór 23 februari inschrijft op weekzondervlees.nl, ontvangt gratis én op tijd het Week Zonder Vlees-magazine als kick-startpakketthuis op de deurmat.

Wij besparen 7 douchewater

Geen opmerkingen:

Een reactie posten