woensdag 14 februari 2018

Nieuw project in Zuid-Afrika: Het creëren van een wereld waar olifanten en mensen samen kunnen leven in harmonyBeste vrienden en donateurs,

De eerste week in Zuid-Afrika zit er op. Het was een indrukwekkende week met volop activiteiten om het project een vliegende start te geven! Afspraken met het management van Dinokeng Game Reserve om onze plannen te presenteren en de samenwerking formeel te maken. Gesprekken met een andere onderzoeksorganisatie om een mogelijke samenwerking te bespreken. Onderhandelingen over locaties voor ons toekomstige onderzoekstation.

En zelfs de olifanten hebben onze tijdelijke werkplek bezocht! Zonder dat we ook maar iets hoorden, trokken er na het ontbijt ineens tien olifanten vlak langs onze tuin. Wat een welkom en goed begin van ons project in Zuid-Afrika!

Deze kudde brengt echter regelmatig schade toe aan hekwerk, infrastructuur en plantages. Er is hier dus genoeg te doen om conflicten tussen mensen en olifanten te verminderen. Want ook in Afrika beschikken olifanten over steeds minder leefruimte. Bovendien worden olifanten hier dikwijls doodgeschoten wanneer ze schade veroorzaken of buiten beschermde gebieden komen. Met verschillende onderzoekers gaan we hier, en op andere plekken in Zuid-Afrika, werken aan duurzame oplossingen om escalatie van conflicten te voorkomen.

De komende jaren gaan we het gedrag van olifanten die uitbreken bestuderen en nieuwe methodes toepassen om zowel olifanten als lokale mensen te helpen. Dankzij uw steun kunnen we deze projecten realiseren! Om het project in Afrika structureel te steunen, hebben we een uniek adoptieprogramma opgezet. Uw betrokkenheid is essentieel voor het voortbestaan van ons werk en om dit mooie en noodzakelijke project te laten slagen.

Ik hoop van harte dat u ook dit project zult steunen!

Met hartelijke groet vanuit Zuid-Afrika,
Antoinette van de Water

PS: Uw adoptiebijdrage van min 60 euro per jaar is heel erg welkom op IBAN: NL76 INGB 0001675200. BIC / SWIFT code: INGBNL2A van Bring the Elephant Home in Vlaardingen o.v.v. 'Adoptie Afrikaanse olifant'.
Kudde olifanten voor onze tijdelijke werkplek in Dinokeng Game Reserve. Meer details in de eerste update van het Afrikaanse adoptieprogramma!
Een bijzondere kudde Afrikaanse olifanten
Op de plek van ons nieuwe onderzoekstation leeft een kudde bijzondere wilde olifanten die een paar jaar geleden naar dit beschermde gebied gebracht werden. De olifanten blijken veel tijd nodig te hebben om zich aan te passen en veroorzaken bijna dagelijks problemen. Dat komt onder andere door een aantal traumatische ervaringen, zoals het verlies van een familielid na een uitbraak uit het reservaat. Olifanten zijn zeer gevoelig en rouwen om het verlies van soortgenoten. Het is bijzonder om te zien hoe de matriarch de kudde leidt, met zoveel overwicht, rust en vertrouwen. Het reservaat overweegt om de twee grootste probleemveroorzakers naar Mozambique te verhuizen of om een oudere bull naar het reservaat te brengen. Er zijn geruchten dat een olifant in de kudde zwanger is. De geboorte van een baby kan ervoor zorgen dat de kudde zich beter thuis gaat voelen, waardoor overplaatsing hopelijk niet nodig hoeft te zijn. 
Doet u mee aan het Afrikaanse adoptieprogramma?
We willen u graag betrekken bij alles wat we leren over de Afrikaanse olifanten en wat we doen in ons nieuwe onderzoekscentrum, temidden van de olifanten! De persoonlijke verslagen die u van ons kunt verwachten, zullen gaan over het gedrag van de verschillende olifanten ten opzichte van elkaar, maar ook ten opzichte van mensen. Allerlei andere relevante gebeurtenissen zullen we u uiteraard niet niet onthouden.

Klik hier om u voor het adoptieprogramma aan te melden.

Als adoptieouder krijgt u toegang tot een speciale website met foto’s, verslagen van de ontwikkelingen van de olifanten, maar bv ook videos van olifanten die een verboden gebied betreden. Het wordt een spannende, inspirerende tijd. Ik hoop van harte dat u Bring the Elephant Home ook in Afrika steunt! Het zou fantastisch zijn als u dit Afrikaanse avontuur samen met ons aangaat. Als eerste deelnemers aan dit nieuwe adoptieprogramma sturen wij u graag als dank een welkomstpakket met meer details over de olifanten in dit programma.
Na uw aanmelding, ontvangt u van ons uw welkomstpakket voor de symbolische adoptie van uw Afrikaanse olifant:
  • Een mooie BTEH USB-stick in de vorm van een olifant met hierop uw adoptiecertificaat, de documentaire Helden van de Wildernis en een serie foto’s en videos van de Afrikaanse olifanten die u steunt.
  • Toegang tot een geheime website waar u het leven van uw olifant(en) kunt volgen.
Als adoptieouder blijft u op de hoogte van het wel en wee van deze olifanten en zorgt u niet alleen voor betere bescherming van deze kudde, maar draagt u bij aan oplossingen waar vele olifanten in Afrika en Azië profijt van zullen hebben!

Als stichting zijn we volledig afhankelijk van donaties. Zonder uw bijdrage worden onze projecten niet succesvol, kunnen wij geen olifanten beschermen zoals we nu doen. Daarom is uw hulp zo enorm belangrijk!
Het Afrikaanse adoptieprogramma zal gericht zijn op een kudde wilde olifanten en updates zullen regelmatig digitaal met u gedeeld worden. In de onderstaande video kunt u de eerste beelden van deze kudde bewonderen. 
Share
Tweet
Forward

Geen opmerkingen:

Een reactie posten