donderdag 15 februari 2018

Houtkappers en cocaboeren vernielen alles wat op hun pad komt in het Amazonewoud in Colombia ( petitie )Lieve vrienden,

Als het om milieubescherming gaat is het Amazonewoud in Colombia een soort wilde westen -- zwermen criminele houtkappers en cocaboeren kunnen er gewoon hun gang gaan en vernietigen alles wat op hun pad komt.
De regering houdt vol dat er sprake is van kleinschalige vernietiging, maar Avaaz-leden hebben een onderzoek met satellietbeelden gefinancierd en dat laat zien: het is *erger dan ooit tevoren*.
We moeten een einde maken aan deze verborgen vernietiging van het Amazonewoud!

De verkiezingen staan voor de deur, het moment om dit hoog op de politieke agenda te krijgen en te zorgen voor een mediahype in Colombia. Als we een miljoen handtekeningen ophalen zal Avaaz van presidentskandidaten eisen dat zij toezeggen het Amazonewoud te beschermen en ontbossing tegen te gaan:

Stop de verborgen vernietiging van het Amazonewoud

Het Amazonewoud is essentieel voor de ecologische weerstand van onze planeet en produceert bijna een kwart van de zuurstof die we inademen! Het Braziliaanse Amazonewoud is bekender dan het Colombiaanse, maar beiden zijn onderdeel van hetzelfde complexe en magische ecosysteem -- en deze verborgen vernietiging vormt een serieuze bedreiging.
Met de verkiezingen om de hoek is dit hét moment om president Santos tot actie te bewegen. In 2016 maakte hij zich hard voor een van de meest ambitieuze plannen ooit om het Amazonegebied te beschermen -- een transnationale corridor -- en legde zich vast aan nul procent netto ontbossing vanaf 2020. Maar als hij deze beloftes wil nakomen moet hij zijn koers drastisch wijzigen.
Dat geeft ons een unieke kans: we kunnen de eis van Colombiaanse burgers gebruiken om een politiek kruidvat te creëren en Santos zover te krijgen dat hij in actie komt. Als we een miljoen handtekeningen ophalen, plaatst Avaaz een grote digitale teller voor de ambtswoning van de president en zorgen we voor een mediastorm waar Santos niet omheen kan.  

Stop de verborgen vernietiging van het Amazonewoud

Onze beweging stond vooraan toen miljoenen mensen zich mobiliseerden tegen klimaatverandering. We behaalden enorme successen op het gebied van de bescherming van oceanen en regenwoud -- we kochten zelfs een stuk regenwoud om orang-oetans in Indonesië te beschermen! Laten we nu schouder aan schouder gaan staan met de burgers van Colombia, vrede brengen naar het Amazonewoud, en de longen van onze planeet redden.
Met hoopvolle groet,

Ana Sofía, Danny, Meetali, Diego, Luis en het hele Avaaz-team

Meer informatie:
Ongeziene ontbossing dreigt nu farc-rebellen vertrekken (De Morgen)
https://www.demorgen.be/buitenland/ongeziene-ontbossing-dreigt-nu-farc-rebellen-vertrekken-bb19ee9b

Machtsvacuüm leidt tot ontbossing in Colombia (La Chispa)
http://www.lachispa.eu/nieuws/machtsvacuum-leidt-tot-ontbossing-in-colombia/

In het Engels:
Deforestation soars in Colombia after Farc rebels' demobilization (The Guardian)
https://www.theguardian.com/world/2017/jul/11/colombia-deforestation-farc

'It's a perverse system': how Colombia's farmers are reforesting their logged land (The Guardian)
https://www.theguardian.com/environment/2017/dec/29/its-a-perverse-system-how-colombias-farmers-are-reforesting-their-logged-landGeen opmerkingen:

Een reactie posten