zondag 25 maart 2018

Dier&Recht: Fokker van Border Collie met erfelijke epilepsie schikt en betaalt onkostenBeste Erna,

Rashonden komen steeds verder in de problemen door erfelijke ziektes. Ook de Border Collie is slachtoffer van erfelijke ziektes, die veroorzaakt worden door immense inteelt. Zo kreeg Border Collie D'artan erfelijke epilepsie en overleed binnen een jaar na de diagnose.

Drie procent van de Border Collies krijgt met deze agressieve vorm van epilepsie te maken. Door de toenemende inteelt zal dit aantal de komende jaren alleen maar stijgen.

Als eigenaar is het goed de fokker van je hond aan te spreken bij problemen door erfelijke ziektes. Lees in deze nieuwsbrief over de rechtszaak die Dier&Recht voerde tegen de fokker van D'artan.
Fokker van Border Collie met erfelijke epilepsie schikt en betaalt onkosten
Hond
Rashonden hebben in toenemende mate last van erfelijke aandoeningen. Ook de Border Collie is slachtoffer van erfelijke ziektes, die veroorzaakt worden door grootschalige inteelt. Zo kreeg Border Collie D'artan erfelijke epilepsie. Tot groot verdriet van de eigenares is D’artan niet eens een jaar geworden.
Lees verder >>
Deel op Facebook
Volkskrant kopt: Rashonden zo doorgefokt dat ze constant lijden
Hond
Een te kleine schedel met altijd hoofdpijn tot gevolg, een stompe snoet en dus ademhalingsproblemen. Veel rashonden zijn zo doorgefokt dat ze constant lijden. Op zoek dus naar een gezonde rashond - maar waar vind je die?

De Volkskrant zocht het uit en interviewde onze dierenarts Kelly Kessen.
Lees verder >>
Deel op Facebook
Dier&Recht verliest rechtszaak: Duitse Herder is ‘gebrekkig product’!
Hond
Dier&Recht heeft in hoger beroep de rechtszaak tegen een fokker van Duitse Herders verloren.

De rechtbank oordeelde dat het een algemeen bekend feit is dat Duitse Herders heupdysplasie kunnen krijgen. De aankoop van een hond van zo’n ras komt dus neer op de aankoop van een ‘gebrekkig product’. 
Lees verder >>
Deel op Facebook
Facebook
Twitter
Instagram

2 opmerkingen:

  1. Je hebt het over immense inteelt, wat is de huidige inteeltcoëfficiënt eigenlijk?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik snap het even niet sorry. Waar staat dat ? Gr Erna

    BeantwoordenVerwijderen