vrijdag 16 maart 2018

Video: nertsen worden krankzinnig op Canadese pelsdierfokkerijen en zitten vol madenEen nieuwe videoreportage heeft onthuld dat nertsen op vijf pelsdierfokkerijen in Canada onderworpen worden aan omstandigheden die zo ellendig zijn dat velen gek worden. De beelden zijn gemaakt door dierenrechtenactivist Malcolm Klimowicz.
Een nieuwe videoreportage heeft onthuld dat nertsen op vijf pelsdierfokkerijen in Canada onderworpen worden aan omstandigheden die zo ellendig zijn dat velen gek worden. De beelden zijn gemaakt door dierenrechtenactivist Malcolm Klimowicz.
Nertsen zijn intelligente, extreem actieve dieren en zijn uitstekende klimmers en zwemmers. In het wild zoeken ze naar voedsel, verplaatsen ze zich tussen meerdere holen en hebben ze een territorium van meerdere kilometers in de buurt van een waterweg. Intensieve opsluiting zonder kans op ontsnapping leidt bij sommige nertsen op pelsdierfokkerijen tot symptomen van ‘zoochosis’, waanzin door gevangenschap, waaronder verwoed ijsberen, cirkelen en knagen aan kooitralies.
Klimowicz ging deze fokkerijen binnen omdat hij er, net als veel andere mensen, gewoon genoeg van had. Dieren, zei hij, lijden voor “stomme kledingdecoraties”, maar de industrie blijft het publiek misleiden door te zeggen dat bontfokkers “dierenwelzijn zeer serieus nemen”. We kunnen allemaal het heft in eigen handen nemen door bij elke aankoop medeleven over wreedheid te verkiezen en te weigeren om bont te kopen of te dragen.
2 opmerkingen:

  1. VERSCHRIKKELIJK HIER MOET ONMIDDELLIJK EEN EINDE AAN KOMEN,ARME ARME DIEREN,HOE KUNNEN DIE PELSFOKKERS DIT AANZIEN.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij kunnen hier niet veel doen voor deze arme dieren. Canada heeft prima dierenwelzijnsorganisaties. Aan hen om hier een eind aan te maken. Zij moeten met de politiek en petities aan het werk gaan. Ik ben het met je eens hier moet onmiddellijk een einde aan komen. Bedankt voor je reactie

    BeantwoordenVerwijderen