donderdag 1 maart 2018

Nieuw fenomeen voor mij: Een mobiele kinderboerderij.....dierenwelzijnsorganisaties stappen naar de rechter

http://www.animalverhuur.nl/mobiele-kinderboerderij/

Dierenorganisaties doen aangifte tegen mobiele kinderboerderij

  • © Een Dier Een Vriend
Emmen - Een mobiele kinderboerderij op de Emmer stadsvloer. Dat kan echt niet vinden het Comité Dierennoodhulp, Een DIER Een VRIEND, stichting Dierennood, Ganzenbescherming Nederland en Rechten voor al wat leeft.
De vijf hebben aangifte gedaan tegen het bedrijf Berts Animal Verhuur, verantwoordelijk voor de kinderboerderij, op zondag Volgens de klagers was er geen leefruimte voor de dieren en hadden ze last van zware stress omdat ze omringd waren door een mensenmassa. De organisaties kozen voor aangifte, omdat de Wet Dieren hiermee overtreden werd. 

Onvoldoende toezicht

Volgens hen werd er door de beheerder niet ingegrepen en er was volstrekt onvoldoende toezicht op de dieren. Bovendien stond het tjokvol met bezoekers waardoor de dieren geen kant op konden, laat staan zich natuurlijk gedragen en zich terugtrekken. De dieren leden hierdoor veel stress. Behalve geiten, schapen, konijnen, varkens en cavia’s, alpaca’s en een koe werden er ook een paar jonge pups 'misbruikt ter vermaak' en moesten kamelen mensen op hen laten rijden.
Volgens centrummanager Laurens Meijer hebben politie en dierenambulance nog controles uitgevoerd. 'Alles werd goed bevonden.'


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten