zaterdag 3 maart 2018

Kan de mens overleven zonder bijen ? Code rood voor 360 soorten wilde bijen in Nederland (petitie)Lieve vrienden,


Het is code 'rood' voor de 360 soorten wilde bijen die in Nederland leven. Recent onderzoek laat zien dat in de afgelopen 27 jaar de vliegende insecten met 75% zijn afgenomen. Naast het verdwijnen van voedsel en nestgelegenheid voor insecten spelen het gebruik van herbiciden en insecticiden, neonicoitinoïden,  in de landbouw hierin een cruciale rol.
Vandaag nog bevestigde de Europese voedselveiligheidsautoriteit dat neonicoitinoïden een risico zijn voor bijen. En in minder dan een maand stemmen Europese lidstaten over een volledig verbod. Nederland neemt nog geen standpunt in. Dit moeten we veranderen en dat kan nu!
Verschillende landen hebben al toegezegd een volledig verbod te steunen, maar het is nog net niet genoeg -- een JA van Nederland zou de doorslag kunnen geven! Laten we minister Schouten massaal oproepen om voor een verbod te stemmen -- voeg jouw naam toe en deel met iedereen:

Klik om de bijen te redden!   PETITIE

Insecten zijn enorm belangrijk voor het leven op aarde. Zij zijn de bestuivers van 80% van de wilde planten en vormen de voornaamste voedselbron voor vogels en veel zoogdieren. Insecten zijn ook onmisbaar voor de bestuiving van onze voedselgewassen. Ruim 70% moet bestoven worden. Een van de gevolgen van het verdwijnen van wilde bestuivers is een jaarlijkse schadepost van €15 miljard voor de landbouw in heel Europa. De consequenties voor de natuur en voor ons zelf zijn nauwelijks te overzien.
In de derde week van maart stemt de EU opnieuw over een definitief verbod voor buitenteelten voor de neonicoitinoïden: clothianidin, imidacloprid, thiamethoxam. Wij willen dat Nederland stemt voor dit verbod. Hiermee beschermen we niet alleen de bijen, maar ook onze eigen gezondheid en de vitaliteit van onze leefomgeving.Klik hieronder om de petitie te tekenen en met te delen met vrienden en familie:

Klik om de bijen te redden!

Met hoopvolle groet,

Jaap Molenaar via Avaaz

Meer informatie: Europa bevestigt: beruchte groep pesticiden 'neonicotinoïden' doodt bijen (De Morgen)https://www.demorgen.be/nieuws/europa-bevestigt-beruchte-groep-pesticiden-neonicotinoiden-doodt-bijen-be41b2bb/Neonicotinoiden groter gevaar voor wilde bijen en andere diersoorten dan eerder aangenomen (Greenpeace) http://www.greenpeace.nl/2016/Persberichten/Neonicotinoiden-groter-gevaar-voor-wilde-bijen-en-andere-diersoorten-dan-eerder-aangenomen/

https://steundebijen.wordpress.comAvaaz is een internationaal campagnenetwerk van 46 miljoen mensen
en streeft ernaar dat internationale besluitvorming wordt bepaald door inzichten en waarden van de wereldbevolking. ("Avaaz" betekent "stem" of "lied" in veel talen.) Avaaz heeft leden in alle landen van de wereld; ons team is verspreid over 18 landen in 6 werelddelen en werkt in 17 talen. Lees meer over de grootste campagnes van Avaaz hier, of volg ons op Facebook of Twitter.

Jij bent lid geworden van de Avaaz-beweging toen je deelnam aan "Hours to save the elephants" op 2014-07-08 met eevanderploeg@gmail.com, en je ontvangt dit soort berichten sindsdien.
Zorg dat avaaz@avaaz.org in jouw adresboek staat om er zeker van te zijn dat Avaaz jouw inbox bereikt. Om je emailadres, de taal of andere gegevens te wijzigen, kan je contact opnemen via dit formulier, of klik hier om je uit te schrijven.


Om contact met Avaaz op te nemen, beantwoord deze email niet, maar stuur een bericht via https://www.avaaz.org/nl/contact/?footer of bel ons (in het Engels) op +1 888 922 8229 (VS).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten