zaterdag 21 april 2018

Burgemeester Schiermonnikoog geeft toestemming voor het 3 dagen ophangen van een levende haan in een mand aan een 18 meter hoge paal ( video en petitie )

Bekijk deze e-mail in je browser

Lieve Animals Today-volger,


Wat was het een mooi moment om te horen dat we de strijd tegen het ganstrekken in Grevenbicht na al die jaren hebben gewonnen!

Het was al bij wet verboden, maar omkleed met allerlei excuses, bleef men een echte ("voor het evenement geprepareerde dode") gans voor het evenement "Ganstrekken" gebruiken. Er is ons nu dan eindelijk beloofd dat er vanaf volgend jaar geen vergunning meer komt. Er komt een einde aan deze bizarre traditie. Met andere woorden... Het feest kan nu echt beginnen!

Helaas is dit niet de enige traditie waar een dier voor wordt misbruikt. Ook op Schiermonnikoog blijven ze maar vasthouden aan gebruiken die echt niet meer van deze tijd zijn.

De nieuwe burgemeester van Schiermonnikoog, Ineke van Gent, heeft zoals ieder jaar wederom toestemming gegeven om tijdens Pinksteren een levende haan drie dagen, op 18 meter hoogte in een mand aan een mast te hangen. Dit alles in het kader van Kallemooi, een traditioneel feest op het Waddeneiland. Ondanks lawaai, zon, kou, wind, regen of onweer moet de haan drie dagen blijven zitten waar hij zit. Het dier wordt daarbij natuurlijk ernstig beperkt in zijn bewegingsvrijheid en is totaal niet in staat om enige vorm van natuurlijk gedrag te vertonen. Dit is een regelrechte overtreding van het Besluit houders van dieren.

Daar laten wij het natuurlijk niet bij zitten! Teken daarom vooral de petitie (zie tevens verderop in de nieuwsbrief) zodat we samen een vuist kunnen maken tegen deze achterhaalde traditie.

Samen sterk voor de dieren!
Waardeer je hetgeen wij doen? Steun ons met een (eenmalige) donatie (zie ook onderaan de nieuwsbrief). Namens de dieren: Bedankt!
Ons op een andere manier steunen? Dat kan! Via BirdWise.nl gaat €10,- van elke aankoop direct naar Animals Today. Nog een extra goede reden om zo’n mooie, decoratieve tuinvogel te bestellen.

Vrolijk weekend en graag tot de volgende keer!

Karen Soeters - Hoofdredacteur Animals Today

Petitie #helpdehaan van Kallemooi


Steun de petitie, teken voor de haan en deel zoveel mogelijk op social media!
Teken de petitie!

Oproep aan alle kinderen: Teken de mooiste haan van Kallemooi

Omdat we de burgemeester van Schiermonnikoog, Ineke van Gent, tegemoet willen komen bij het nemen van de enige juiste beslissing en dat is natuurlijk geen echte haan meer inzetten tijdens Kallemooi, hebben wij besloten een alternatief te bedenken. Het gaat er namelijk bij Kallemooi om dat de mooiste haan van Schiermonnikoog in de mand wordt gezet, maar de mooiste haan... Die kan natuurlijk ook gewoon getekend worden. Daarom vragen wij kinderen om de allermooiste haan te tekenen die ze zich voor kunnen stellen.

Kinderen spelen tijdens Kallemooi een belangrijke rol en die willen we hen zeker niet ontnemen. Bekijk de oproep van Karen Soeters hieronder:
Teken voor de haan!

House of Animals organiseert opnieuw een interessante themabijeenkomst en jij kunt er nog bij zijn!

Bij de illegale handel in wilde dieren is naar schatting elk jaar een bedrag van 23 miljard dollar gemoeid. Verantwoordelijken opereren vaak vanuit geavanceerde criminele, internationale netwerken. Vaak zijn deze netwerken ook betrokken bij witwassen, corruptie, fraude en belastingontduiking. Een voorbeeld is de Gourma-regio in Mali waar olifanten leven en ook terreurbeweging Al-Qaida heerst. Behalve het terroriseren van de bevolking houdt Al-Qaida zich ook bezig met het stropen en verhandelen van illegaal ivoor, waarmee geld voor wapens wordt verkregen.

Volgens Dr. Daan van Uhm, criminoloog, speelt Europa een veel grotere rol bij deze illegale handel dan tot nu toe werd aangenomen. Europese vliegvelden en havens worden door handelaren gebruikt als doorvoer naar voornamelijk Azië. Ook blijkt de afzetmarkt groter dan eerder gedacht. Zeldzame apen, gevogelte en reptielen worden door zogenaamde liefhebbers aangeschaft. Maar ook tassen, schoenen en andere producten die gemaakt zijn van zeldzame diersoorten vinden gretig aftrek in Europa.

Meer weten over dit indrukwekkende onderwerp? Kom woensdag 25 april naar onze Themabijeenkomst in Perdu, waar Dr. Daan van Uhm als spreker is uitgenodigd. De avond zal worden ingeleid door House of Animals oprichter Karen Soeters.
Bestel tickets

Zonder jouw hulp kan Animals Today niet verder groeien

Animals Today is een stichting zonder winstoogmerk en wordt geheel gerund door vrijwilligers. Waardeer je hetgeen Animals Today doet, steeun ons dan met een (eenmalige) donatie!

IBAN: NL65TRIO0198036493 
t.n.v. Stichting Animals Today te Amsterdam


Of klik op de grote knop hieronder.

Alvast heel veel dank!
Doneer nu
Volg Animals Today
Website
Facebook
Twitter
Instagram
Vimeo
YouTube
RSS
PiepVandaag.nl nieuwsbrief
  Website: www.animalstoday.nl
  E-mail: info@animalstoday.nl

  © 2018 Animals Today

 

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je daarvoor bent aangemeld via de website. Stel je het ontvangen van de nieuwsbrief niet langer op prijs dan verzoeken wij je dat hieronder aan te geven. Desgewenst kun je tevens je gegevens aanpassen.
Ik wil de nieuwsbrief niet langer ontvangen

AnimalsToday.nl Maarssenbroeksedijk 59 Utrecht, 3542DM Netherlands

Stuur deze e-mail door
Ik wil mijn gegevens aanpassen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten