Translate

maandag 16 april 2018

Marc Ching zijn 18de reis naar Azië om honden te redden uit de gruwelijk wrede hondenslachterijen


Hoop voor galberen in China




Een Chinese politicus komt openlijk op voor een totale beëindiging van de berengal-industrie. In een wetsvoorstel dringt hij er bij China`s wetgevende macht op aan om het beleid van Vietnam en Zuid-Korea na te volgen, door te pleiten voor het algeheel stopzetten van de berengal-industrie.
Tijdens de bijeenkomsten van het Nationale Volkscongres in Peking – waar nieuwe wetsvoorstellen worden ingediend voor toetsing in het komende jaar – leverde een vertegenwoordiger van de provincie Hebei een voorstel in om de berengal-productie in China omstreeks het jaar 2035 volledig af te schaffen.

 Shi Minghai is vice-voorzitter van de Boeddhistische Vereniging van China, en lid van het Nationale Volkscongres van de provincie Hubei. Wetgevers, die moeten beslissen of dit voorstel in praktijk kan worden gebracht, hebben zich over zijn voorstel gebogen. LEES MEER >>>>>

Zoals Minghai in zijn voorstel naar voren brengt, heeft het wrede gebruik van beren in de berengal-productie overal in China veel weerstand opgeroepen, maar hij waarschuwt ook dat, ondanks een besluit om in 2016 geen vergunning meer te geven aan nieuwe galbeerboerderijen, het illegale fokken en misbruik nog steeds voorkomen.




Afbeelding


Afbeelding




Verzorging, voeding en medicatie van de geredde beren kosten handenvol geld! Zou u vandaag nog voor dit doel willen doneren? Klik hier>.>>>


MARC CHING-ZIJN 18e REIS NAAR AZIË
Cambodja – 5 april 2018 - Na een korte rustperiode is Marc Ching Animal Hope en Wellness (AHWF) op 2 april jl. afgereisd van zijn woonplaats Los Angelos naar Cambodja. Die rustperiode was wel heel erg nodig, want door de vele verschrikkelijke en gruwelijke wreedheden die Marc de afgelopen jaren had gezien in de Aziatische hondenslachterijen was hij bijna in een burn-out beland. In Cambodja wilde hij met de regering spreken, maar ook wilde hij naar 2  hondenslachterijen om met de eigenaren te onderhandelen over sluiting van de slachterijen en het opzetten van een ander soort bedrijf, en hen daarbij te helpen.
Terwijl hij met hen praatte kwam er een vrachtwagen aan met 41 honden. Marc wist al wat zij met deze honden zouden doen: slaan, de poten afhakken en daarna levend koken. Twee jaar geleden heeft hij één van zijn eigen honden ook uit ditzelfde slachthuis gered, eveneens met afgehakte poten. (Deze hond heeft inmiddels protheses gekregen en kan nu weer lopen!) LEES HET VERHAAL VERDER>>>>>












Busan (Zuid-Korea)


We kwamen in Korea om samen te werken met wetgevers, om aandacht te vragen voor ons wetsvoorstel en om daar pleitbezorgers voor te zoeken. Wij namen helpers vanuit het Congres mee naar de honden-fokkerijen en naar de slachthuizen om de rauwe werkelijkheid voor het voetlicht te brengen en de wreedheden te laten zien die deze honden moeten doorstaan.
In een van de boerderijen was de eigenaar bereid een afspraak te maken dat hij het slachten zou ruilen voor een humaan bedrijf, waarbij geen dieren gedood worden. Deze boerderij bestaat al meer dan 20 jaar. LEES VERDER>>>>






Marc redt onderweg nog twee pups
Later op de dag bevrijdde hij deze twee pups uit een slachthuis vlak bij de grens met Phnom Penh. Ze zaten opgesloten in een kooi, met gebroken poten, zodat ze niet konden ontsnappen. Hij nam ze mee toen hij het slachthuis verliet – hij stal ze, immers, zo zegt Marc: ”Het leven zelf is niemand`s bezit.”  Ze zijn nu onder behandeling van een dierenarts en maken het goed, na een succesvolle ingreep. Een van de dieren had een breuk, bij de andere waren de beide voorpoten gebroken. In een van zijn ogen was geen licht meer, doordat iemand hem hard in zijn gezicht had gestompt.
Daarna reisde Marc via Peking naar  het Chinese Changsha, om daar Suki Su te ontmoeten, en de honden in het asiel die hij vorig jaar in Yulin heeft bevrijd. 






Seoel (Zuid-Korea) – 10 april 2018 – “We zijn vanmiddag in Seoul geland, voor een ontmoeting met overheidsfunctionarissen en om te spreken over wetgeving. Ik had erbij willen zijn om de vernietiging van het slachthuis te zien. Dat lukte niet, maar ik had wel de eer om de eerste kooien zelf te mogen verpletteren. Dank aan mijn Animal Hope and Wellness-team in Zuid-Korea! En aan de groepen en personen die hielpen met de opvang van de geredde honden, zodat we deze put van duisternis konden vernietigen.”






DONEER!


U zult begrijpen dat dergelijke reizen en de verzorging en voeding van de honden heel veel geld kost. Wilt u Marc Ching helpen met een donatie, zodat hij zijn geweldige werk kan blijven doen? Doneert u dan vandaag nog! Met ieder bedrag, groot of klein, zijn wij heel blij! Binnengekomen donaties worden direct naar de AHWF overgemaakt. Alvast heel hartelijk dank namens Marc Ching, AHWF én de honden!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten