Translate

zondag 15 april 2018

Stop deze waanzin: De Vrije Universiteit Amsterdam wil een mega-proefdiercentrum van 10 miljoen euro laten bouwen ( petitie )





Stop nieuw mega-proefdiercentrum in Amsterdam!
Stop het nieuwe mega-proefdiercentrum in Amsterdam!


In Amsterdam worden op jaarbasis ruim 100.000 dierproeven uitgevoerd op muizen, ratten, konijnen, cavia’s, apen, fretten, varkens, schapen, vogels en zebravissen. En of dat niet genoeg is, wil de VU een mega-proefdiercentrum bouwen van 10 miljoen euro.

Deze plannen staan lijnrecht tegenover het overheidsbeleid om het aantal dierproeven met de helft te verminderen. We willen helemaal geen nieuw proefdiercentrum en zijn met onze advocaat in overleg om met (juridische) acties de bouw tegen te houden. 
Vervang dierproeven
Erna, de VU bouwt geen nieuw en duur proefdiercentrum om het leeg te laten staan. Op deze wijze wordt het gebruik van proefdieren onnodig verlengd. We willen dat het geld geïnvesteerd wordt om dierproeven te vervangen.

We gaan er alles aan doen om het nieuwe mega-proefdiercentrum tegen te houden!
Robert Molenaar
Robert Molenaar
Animal Rights
PS Dinsdag 24 april is het Wereldproefdierendag. We overhandigen dan 75.000 handtekeningen aan Tweede Kamerleden met de oproep om meer geld beschikbaar te stellen voor dierproefvrij onderzoek.
Je kunt ook storten op ons rekeningnummer: NL 29 TRIO 0786 9390 79 t.a.v. Animal Rights

Wil je geen nieuwsbrief meer van ons ontvangen? Meld je hier af .
Je kunt ook je gegevens inzien en wijzigen .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten