Translate

maandag 16 november 2020

1 miljoen handtekeningen verzameld: Op naar een betere wereld voor mens, dier en planeet.....de G20 -landen zijn dit weekend aan zet

 



Onlangs zette jij je handtekening om een einde te maken aan de handel in wilde dieren. Jij was niet de enige en inmiddels hebben we wereldwijd ruim 1 miljoen handtekeningen verzameld! Onze oproep werd zowel nationaal als internationaal opgepikt door de media en mocht op veel steun rekenen. We laten je graag zien wat we daar mee bereikt hebben.

Komend weekend: de G20 aan zet
Dit weekend komen de leiders van de G20-landen online bijeen tijdens de G20-top. Hier zullen de economische grootmachten spreken over onderwerpen rond economische stabiliteit. Dit jaar zal dat vooral gaan over een gecoördineerde aanpak van de COVID-19 pandemie. Wij vinden dat hierin een plan moet worden opgenomen om een einde te maken aan de wereldwijde commerciële handel in wilde dieren.

We zijn dan ook actief bezig geweest om dit op de agenda te krijgen. Zo namen we deel aan twee paneldiscussies tijdens de C20 top, de belangenvertegenwoordiger van burgers en maatschappelijke organisaties. Met hun stem beïnvloeden zij de G20 agenda. Door ons lobbywerk werd onze oproep voor een handelsverbod in wilde dieren opgenomen in verschillende beleidsstukken en op de radar van de G20 gezet!

Volg de overhandiging van de handtekeningen live
Nederland wordt in de G20 door de Europese Unie vertegenwoordigd. Op 17 november overhandigen we onze handtekeningen dan ook online aan Europarlementariër Anja Hazekamp. Zo zetten we onze oproep kracht bij. Volg de overhandiging dinsdag 17 november om 14.00 uur live op ons Europese YouTube kanaal. Komt dit niet uit? Je kunt de overhandiging er ook terugkijken.
Maar we bereikten meer!
  • Met jullie steun konden we 71 olifanten en meerdere beren voorzien van voedsel en medische zorg
  • We bleven onze zorgen delen over het houden van en handelen in wilde dieren in relatie tot de volksgezondheid. Mede door onze lobby wordt er door de politiek gewerkt aan een ambitieus plan van aanpak om de risico’s op toekomstige pandemieën, waaronder de handel in wilde dieren, te verkleinen.
  • We rapporteerden in september over onze zorgen en misstanden op een Nederlandse reptielenbeurs waar wilde dieren als vleermuizen en slangen werden aangeboden. Dit bericht werd opgepikt door de media alsook uitgebreid besproken door politici. De minister beantwoorde onze vragen en gaf aan dat er door de strenge coronamaatregelen tot medio december geen beurzen met wilde dieren in Nederland meer kunnen plaatsvinden. Wij blijven pleiten voor een permanent verbod.
  • Als lid van de Dierencoalitie stuurden we de overheid een brief waarin we opriepen tot een versnelde sluiting van de nertsenfokkerijen. Inmiddels is besloten dat alle nertsenfokkerijen per maart 2021 hun deuren moeten sluiten. Deze wrede industrie komt daarmee in Nederland tot een einde.
Een wereldwijd verbod op de handel in wilde dieren is er nog niet, maar de eerste stappen zijn gezet. Het is nu tijd voor onze wereldleiders om zich te laten gelden. Onze ogen zijn dan ook op de G20 gericht. We willen dat er een einde komt aan de handel in wilde dieren, voor eens en voor altijd.

Nogmaals heel veel dank voor je handtekening. Dankzij dierenvrienden zoals jij kunnen we dieren wereldwijd beschermen.

Diervriendelijke groet,

Dirk-Jan Verdonk

Algemeen Directeur World Animal Protection Nederland 
Samen met jou beschermen we dieren wereldwijd
World Animal Protection

Geen opmerkingen:

Een reactie posten