Translate

dinsdag 24 november 2020

Zes Halal slachthuizen in Turkije bedwelmen nu dieren voordat hun keel wordt doorgesneden



Sinds 2013 werkt Eyes on Animals hard aan het verbeteren van slachthuizen in Turkije. Verschillende bedrijven wilden graag met ons samenwerken en hebben verbeteringen aangebracht, zoals het antislip maken van de vloeren, het plaatsen van waterbakken in de wachthokken, het solide en ononderbroken maken van de wanden van de drijfgang…. Maar wat een veel uitdagender verbetering was om voor elkaar te krijgen, was het bewusteloos laten maken van de dieren voordat hun keel werd doorgesneden. 



Maar nu, 7 jaar later, hebben we niet alleen al het juridische papierwerk gedaan om eindelijk penschietpistolen in het land te kunnen importeren (er is geen bedrijf in Turkije dat ze produceert, dus je kunt ze niet lokaal kopen!) maar we hebben ook de arbeiders van 6 slachthuizen getraind hoe ze deze moeten gebruiken bij runderen en schapen en ze verdoven nu dieren die bij hun bedrijf aankomen.



Veel imams en religieuze groeperingen zijn nu voorstander van verdoving nu we zoveel tijd hebben besteed aan het ontmoeten en praten met hen over de voordelen van dierenwelzijn en de veiligheid van werknemers. De bal gaat rollen en we zijn erg blij om met deze vooruitstrevende mensen in Turkije te werken.

Bron: https://www.eyesonanimals.com/nl/


Geen opmerkingen:

Een reactie posten