Translate

donderdag 5 november 2020

PETA over de doodgeschoten chimpansees in DierenPark Amersfoort: "Deze tragedie zou nooit hebben plaatsgevonden als de dieren niet waren opgesloten




Foto: Helen de Groot


Naar aanleiding van het nieuws dat twee chimpansees zijn doodgeschoten nadat ze uit hun verblijf in DierenPark Amersfoort waren ontsnapt, hieronder een reactie van PETA campagne-adviseur Mimi Bekhechi:


Deze tragedie zou zich nooit hebben voorgedaan als deze dieren niet zouden zijn opgesloten. Chimpansees hebben, net als alle andere dieren – waaronder mensen – een verlangen om vrij te zijn, maar degenen die in dierentuinen gevangen worden gehouden, worden gedwongen om hun ellendige leven door te brengen in omstandigheden die nooit aan hun complexe behoeften kunnen voldoen.


 Primatologen bevestigen dat gorilla's, chimpansees en orang-oetans zo veel lijken op mensen dat ze zich realiseren hoe hopeloos hun situatie in gevangenschap is. Het is geen wonder dat zovelen proberen te ontsnappen, vaak met fatale gevolgen. Het risico op tragedies als deze blijft bestaan zolang bezoekers door de poorten van de dierentuin blijven lopen – daarom dringen we er bij iedereen op aan om te helpen voorkomen dat meer dieren lijden door uit de buurt te blijven van dierentuinen en in plaats daarvan programma's te steunen die dieren in hun natuurlijke leefomgeving beschermen. 


www.peta.nl 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten