Translate

woensdag 18 november 2020

Koala's Jessie en Amelia na de bosbranden in Australië waarbij duizenden koala's omkwamen , weer in de natuur vrijgelaten ( veel foto's )

 

Foto: The 3 Sisters in de Blue Mountains Australië

Vier koala's en een joey ( een baby koala ) gered tijdens de bosbranden, zijn vrijgelaten in de Blue Mountains N.S.W. in  oktober 2020




De eerste koala’s die na de bosbranden van 2019 verzorgd werden aan hun brandwonden konden vrijgelaten worden in het wild. 

Eindelijk goed nieuws! Verschillende koala’s die gewond raakten bij de bosbranden in Australië werden terug vrijgelaten in het wild. De buideldieren werden behandeld in het enige ziekenhuis ter wereld dat volledig aan koala’s gewijd is: het Port Macquarie Koala Hospital in New South Wales, ongeveer 380 km ten noorden van Sydney. Dit ziekenhuis is een partner van WWF en dankzij uw donaties hebben we deze acties kunnen financieren. 

WWF australie03

WELGEKOMEN REGEN  

Het gebied werd zwaar beschadigd door de aanhoudende branden, maar omdat het nadien meer regende dan verwacht werd het mogelijk om de dieren terug vrij te laten. De koala’s worden geherintroduceerd in het natuurreservaat Innes Lake dat aan de kust van de Tasman zee gelegen is. Zesentwintig koala’s keerden terug naar hun leefgebied tijdens deze eerste herintroductie. Ziekenhuismedewerkers selecteerden zorgvuldig een mix van verschillende leeftijden en geslachten zodat deze eerste herintroductie kan uitgroeien tot een succesvolle, evenwichtige gemeenschap. Ze hopen dat de koala’s zich nu zullen voortplanten en de populatie in het wild opnieuw kan aangroeien. 

WWF australie02

In het totaal behandelde het Port Macquarie Koala Hospital 49 koala’s die gered werden uit verbrande gebieden in die regio èn daarbuiten. Alleen al in de staat New South Wales, de staat die het hardst getroffen werd door de bosbranden, is de populatie koala’s met 80 tot 85% afgenomen, volgens eerste onderzoeken. 




Jessie en Amelia worden vrijgelaten in de Blue Mountains




Geen opmerkingen:

Een reactie posten