Translate

zondag 22 november 2020

40 luchtvaartmaatschappijen hebben het vervoer van jachttrofeeën verboden....... nu UPS nog ( video van jachttoerist )


Op de beelden is te zien dat de olifant rustig uit de rimboe komt wandelen terwijl een Amerikaanse trofeejager en zijn gidsen op de loer liggen. Dan schiet de trofeejager het dier in de kop. De olifant, die op zijn knieën valt en naar het jachtgezelschap kijkt, blijft op de grond lijden terwijl de man – die meer dan € 25.000 heeft betaald om hem te doden – de tijd neemt om door de gidsen te worden geïnstrueerd en vervolgens nog vier keer op hem schiet terwijl het hulpeloze dier bromt van ellende. 



De toerist betaalde later bijna € 20.000 om de lichaamsdelen van de olifant te conserveren voor verzending naar de Verenigde staten, wat PETA ertoe aanzette om UPS te vragen een verbod op het vervoer van wildtrofeeën in te stellen.

PETA – wiens motto deels luidt: "dieren zijn niet van ons om te mishandelen, op welke manier dan ook" – verzet zich tegen het speciësisme, de opvatting dat de mens superieur is en dieren niets meer zijn dan trofeeën of handelswaar. 



De groep merkt op dat sinds 2015 al meer dan 40 luchtvaartmaatschappijen het vervoer van trofeeën van in het wild levende dieren hebben verboden en dat UPS het vervoer van haaienvinnen, bepaalde levende dieren en ivoor niet meer toestaat – maar het maakt de trofeejachtindustrie nog steeds mogelijk.

Betalen om gevoelige, nieuwsgierige dieren neer te schieten is wreed en laf", zegt Mimi Bekhechi, campagne-adviseur bij PETA. "PETA vraagt iedereen die door deze beelden wordt geraakt om samen met ons UPS op te roepen om te stoppen met het accepteren van lichaamsdelen van wilde dieren op zijn vluchten."


Bron: Peoples Ethical Treatment of Animals PETA

Geen opmerkingen:

Een reactie posten