Translate

maandag 24 januari 2022

Extreme nalatigheid van bouwmanagement in Nepal: neushoorn dood aangetroffen nadat hij in een greppel was gevallen van een snelwegconstructie

 

Grote neushoorn dood aangetroffen in greppel in Nepal


Een hoornige neushoorn dood aangetroffen in sloot, Nepal, 23 januari 2022, foto: Reuters/Anil Dhakal

Een grote een hoornige neushoorn stierf nadat hij in een greppel was gevallen in de buurt van een snelwegconstructie in Nepal. Het dier viel in de sloot en kwam vast te zitten in de buurt van Chitwan National Park. Hij werd zondag dood aangetroffen.

Het park is een onderzoek gestart naar de zaak. De neushoorn kwam waarschijnlijk uit het Barandabhar-bos, een gebied in het nationale park dat de grootste natuurlijke habitat is van een hoornige neushoorns in Nepal.

Lokale media meldden dat de neushoorn een 10-jarig vrouwtje was. Mensen bekritiseerden de onzorgvuldigheid van de autoriteiten die verantwoordelijk zijn voor de bouwplaats in de buurt van een plaats met dieren in het wild.

"De dood van een neushoorn in een wegsloot tijdens het maken van een weg op een plaats waar dieren bewegen, is de extreme nalatigheid van het bouwmanagement", zei Berindra Johari, die in Nepal woont, op Twitter.

Er zijn 752 eenhoornige neushoorns in Nepal; Er wonen er 694 in Chitwan. De International Union for Conservation of Nature classificeerde eenhoornige neushoorns als kwetsbaar.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten