Translate

woensdag 19 januari 2022

‎Oprichter van Tonga Animal Welfare Society Angela Glover, meegesleurd door tsunami met de honden uit haar asiel na vulkaanuitbarsting Tonga

 

Britse vrouw sterft terwijl ze haar dieren probeert te redden in Tonga



Het lichaam van de 50-jarige Britse Angela Glover, die de Tonga Animal Welfare Society leidde, is gevonden, zei haar broer Nick Eleini dinsdag in een verklaring.

Glover werd meegesleurd door een verwoestende tsunami die Tonga trof terwijl ze haar honden probeerde te redden. Na de enorme onderwateruitbarsting van de vulkaan Hunga Tonga-Hunga Ha'apai bij Tonga op vrijdag, werden landen rond de vulkaan getroffen door tsunami's.

James Glover meldde dat zijn vrouw vermist was nadat de tsunami Tonga trof. "Eerder vandaag werd mijn familie helaas geïnformeerd dat het lichaam van mijn zus Angela is gevonden," zei Eleini.

James en Angela Glover werden weggespoeld toen de tsunami toesloeg, vertelde Eleini aan de Britse krant The Guardian: "Ik begrijp dat dit vreselijke ongeluk tot stand kwam toen ze probeerden hun honden te redden."

"James kon zich vrij lang vastklampen aan een boom, maar Angela was niet in staat om dit te doen en werd weggespoeld met de honden," zei hij. Zijn zus richtte de Tonga Animal Welfare Society (TAWS) op om de zwerfhonden van het eiland te helpen, voegde Eleini eraan toe.

Eleini vertelde persbureau AFP dat James erin slaagde om het nieuws aan de familie te leveren met behulp van een satelliettelefoon. Een internetkabel raakte beschadigd tijdens de vulkaanuitbarsting, waardoor de communicatie met Tonga, waar zo'n 100.000 mensen wonen, bemoeilijkte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten