Translate

maandag 24 januari 2022

Franse marktleider in het gebied van dierenverzorging stopt met de verkoop van ronde viskommen "vissen worden gek van rondjes zwemmen en gaan daardoor vroeg dood"

 

Franse dierenwinkel stopt met de verkoop van ronde kleine viskommen 



De Franse marktleider op het gebied van dierenverzorging AgroBiothers Laboratoire heeft besloten om te stoppen met de verkoop van ronde viskommen omdat ze vissen gek maken en ze snel doden.

Het bedrijf zal geen aquaria met een inhoud van minder dan 15 liter meer verkopen en alleen rechthoekige. Vissen in kleine kommen stoppen zonder oxygenatie en filtratie is dierenmishandeling, aldus het bedrijf.

"Mensen kopen in een opwelling een goudvis voor hun kinderen, maar als ze wisten wat een marteling het is, zouden ze het niet doen. Ronddraaien in een kleine kom maakt vissen gek en doodt ze snel", vertelde Matthieu Lambeaux, CEO van AgroBiothers, aan persbureau Reuters.

In grote aquaria of buitenvijvers kunnen goudvissen tot 20 jaar oud worden en tot 40 centimeter (15 inch) groeien, maar ze sterven vaak binnen enkele weken of maanden in kleine kommen.

"WAT WE KINDEREN BIEDEN IS DE MOGELIJKHEID OM GOUDVISSEN TE ZIEN STERVEN"

Matthieu Lambeaux -CEO van AgroBiothers

Wanneer goudvissen in kleine kommen worden gehouden, hebben ze geen ruimte om te groeien terwijl hun interne organen ook nog in ontwikkeling zijn, waardoor ze sterven.

Lambeaux zei dat goudvissen sociale dieren zijn die het gezelschap van andere vissen, voldoende ruimte en schoon water nodig hebben. Hij voegde eraan toe dat Frankrijk Europa's nummer één markt is voor aquariumvissen.

"We kunnen niet al onze klanten opleiden om uit te leggen dat het wreed is om vis in een kom te houden. We zijn van mening dat het onze verantwoordelijkheid is om consumenten die keuze niet langer te geven," zei Lambeaux.

Duitsland, Italië en Finland hebben viskommen verboden, maar Frankrijk heeft geen wetgeving over de kwestie.

AgroBiothers verkocht ongeveer 50.000 viskommen per jaar. "Er is vraag naar viskommen, maar de realiteit is dat wat we kinderen bieden de mogelijkheid is om goudvissen langzaam te zien sterven," zei hij.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten