De Cambridge Declaration on Consciousness, ondertekend in 2012 door een prominente internationale groep van cognitieve neurowetenschappers, neurofarmacologen, neurofysiologen, neuroanatomisten en computationele neurowetenschappers, verklaarde dat koppotigen (octopus, inktvis, inktvis, enz.) bewuste wezens zijn. Verschillende landen hebben ze al wettelijk erkend als gevoelig, en onlangs heeft de Britse regering aangekondigd dat ze dit zal doen wanneer de Animal Welfare (Sentience) Bill zal worden aangenomen.

Dr. Elena Lara, onderzoeks manager van Compassion in World Farming (CIWF), zei tegen de BBC: "Deze dieren zijn geweldige dieren. Ze zijn solitair en erg slim. Dus om ze in metalen tanks te stoppen zonder cognitieve stimulatie, is verkeerd voor hen." Over de vraag of het kweken ervan beter is dan ze in het wild te vangen, zei ze:"Het is helemaal niet ethischer - het dier zal zijn hele leven lijden." En ze zullen ook op een pijnlijke manier worden gedood. Volgens CIWF is er momenteel geen wetenschappelijk gevalideerde methode voor het humaan slachten van octopussen.

Kerry McCarthy MP, het veganistische parlementslid in het Verenigd Koninkrijk, heeft getweet: "Ik snap gewoon niet waarom iemand zoiets geweldigs als een octopus in een gekweekt product zou willen veranderen. industriële landbouw... Zou hopen dat we ons kunnen beschermen tegen deze Britse wijze in Animal Sentence Bill, nu Govt heeft toegegeven op cefalopode (en tienpotige) sentience, hoewel het erkennen van sentience duidelijk niet beschermt tegen industriële landbouw. "

Als de boerderij in Spanje doorgaat, zouden de ongelukkige dieren die daar worden gefokt en gehouden weinig bescherming krijgen volgens de Europese wetgeving, want hoewel ze als wezens met gevoel worden beschouwd, wordt de EU-wetgeving inzake dierenwelzijn voor landbouwhuisdieren alleen toegepast op gewervelde dieren. De bio-industrie van elk dier is een aberratie van de mensheid. We moeten niet vergeten dat varkens ook worden beschouwd als een hoge mensachtige intelligentie, en toch worden ze ook in de fabriek gefokt. Het heeft weinig zin om te klagen over deze nieuwe octopuskwekerij en het vlees van gewervelde dieren in de bio-industrie te blijven eten, want hoewel het om wilde dieren en de andere gedomesticeerde dieren gaat, veroorzaakt alle bio-industrie lijden en is ze even immoreel als onnodig.

The World\'s First Octopus Farm Will Cause Enormous Suffering