Translate

donderdag 6 januari 2022

Het jaar is net begonnen en nu al zijn 400.000 kippen afgemaakt op Nederlandse pluimveebedrijven door de vogelgriep

 

Duizenden vogels afgemaakt door vogelgriep



Het jaar is nog maar net begonnen of er is al een treurig record gevestigd: meer dan 400.000 dieren zijn afgemaakt op Nederlandse pluimveebedrijven. Een schokkend aantal dat naar verwachting zeer snel zal toenemen: we beleven de grootste uitbraak van vogelgriep in Europa ooit!

Animal Rights was ter plaatse bij een "ruiming" in Overijssel om het vreselijke dierenleed in beeld te brengen. We zagen hoe duizenden dieren die waren vergast met een shovel als afval in containers werden gegooid.
189.000 kippen afgemaakt in Bentelo.
STEUN ANIMAL RIGHTS
Animal Rights is woedend! Wie de berichtgeving rondom de vogelgriepuitbraken in Nederland leest, zou bijna denken dat het allemaal de schuld is van trekvogels. De werkelijke oorzaak van deze ellende ligt echter bij de intensieve pluimveehouderij: omdat de vogels in deze industrie zo dicht op elkaar gepakt zitten, kan het virus zich razendsnel verspreiden.

De pluimveehouderij in Nederland wordt alleen maar intensiever en dat is vragen om problemen. De vogelgriep zelf is een verschrikkelijke ziekte voor pluimvee en wilde vogels en brengt enorm lijden met zich mee. Lijden dat voorkomen kan worden. De enige efficiënte en humane oplossing is het stopzetten van de pluimveehouderij.

Iedereen kan hieraan mee helpen! Door geen vlees of ei te consumeren, maar ook door actief op te komen voor dierenrechten.


Met strijdvaardige groet,
Afbeelding
PS Lees hier het opiniestuk van Anna Krijger dat werd gepubliceerd in NRC.

PPS Zet nu een belangrijke stap voor de dieren en laat kip staan met onze alternatieven voor kippenvlees.
Een blije kip.
Alle kippen verdienen een mooi leven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten