Translate

zaterdag 25 maart 2023

Dassenwelp van nog geen 2 weken oud gevonden in een bos in de buurt van Londen helemaal bevroren ( schattige foto )

 De welp krijgt kunstvoeding met de hand

Een kleine dassenwelp die "bevroren vast" in een bos wordt gevonden, gaat "de goede kant op" nadat hij door experts met de hand is grootgebracht.

Het weeskind werd gevonden door een hondenuitlater in Lincolnshire en warm gehouden in een jas totdat de RSPCA arriveerde .Royal Society voor Protection of Animals  RSPCA

Medewerkers van het East Winch Wildlife Centre van de liefdadigheidsinstelling in Norfolk zeiden dat de welp, genaamd Bertha, aan het aankomen was.

Ze hopen haar voor te stellen aan een andere verweesde das, zodat het paar samen kan opgroeien.

Toen de hondenuitlater de welp voor het eerst zag in het bos bij Market Rasen, dacht ze dat hij dood was.

Baby dasBRON AFBEELDING,RSPCA
Bijschrift afbeelding,
De dassenwelp zou nog geen twee weken oud zijn toen ze werd gevonden.

RSPCA-inspecteur Dan Bradshaw zei dat als de welp niet was gevonden "ze het waarschijnlijk niet veel langer zou hebben volgehouden".

Hij zei dat toen de welp eenmaal was opgewarmd, ze om voedsel riep en hij nam haar mee naar het wildcentrum in East Winch, in de buurt van King's Lynn.

Baby dasBRON AFBEELDING,RSPCA
Bijschrift afbeelding,
De das heeft haar ogen geopend sinds ze in het ziekenhuis werd gebracht

Medewerkers schatten dat de baby minder dan twee weken oud was toen ze werd gevonden, omdat ze haar ogen nog niet had geopend.

Sla twitter bericht over door RSPCA East Winch Wildlife Centre
De BBC is niet verantwoordelijk voor de inhoud van externe sites.
Einde twitter bericht door RSPCA East Winch Wildlife Centre

Nu, enkele weken later, postte het centrum op Twitter om te zeggen dat de welp "goed groeide, aankwam en in de goede richting ging - we doen ons best met haar".

Evangelos Achilleos, centrummanager, zei: "De kleine dassenwelp doet het tot nu toe goed en wint aan en is nu meer dan 900 g (bijna 2 pond).

"Ze is erg vocaal en gaat door veel kunstvoeding [melk].

"We weten niet zeker waarom onze dassenwelp alleen werd gevonden, een gedachte is dat de moeder gewond was en de welp uit de sett kroop om haar te vinden, of mogelijk was de zeug onervaren en liet de welp in de steek.

"Zij - bijgenaamd Bertha - is nog steeds kwetsbaar gezien haar leeftijd, maar ze heeft net haar ogen geopend - we doen er natuurlijk alles aan om haar een vechtkans te geven."

Baby dasBRON AFBEELDING,RSPCA
Bijschrift afbeelding,
De RSPCA hoopt dat als er nog een verweesde welp wordt gevonden, ze kunnen opgroeien als metgezellen

Volgens de RSPCA worden dassenwelpen meestal geboren van begin februari tot eind april en blijven ze ondergronds en komen ze pas uit hun sett als ze acht tot 10 weken oud zijn.

presentatie grijze lijn

Vind BBC News: East of England op FacebookInstagram en Twitter. Als je een suggestie voor een verhaal hebt, stuur dan een e-mail naar eastofenglandnews@bbc.co.uk

Gerelateerde internetlinks

De BBC is niet verantwoordelijk voor de inhoud van externe sit

Geen opmerkingen:

Een reactie posten