Translate

vrijdag 17 maart 2023

Politie onderzoekt schieten op 17 wilde paarden in Canada

 

Wilde paarden, foto: Canva

De politie zei woensdag dat ze de moord op 17 wilde paarden in Canada onderzoeken. De dieren werden neergeschoten en hun lichamen werden gevonden op land in de buurt van Walhachin in de provincie British Columbia, zei korporaal James Grandy van de Royal Canadian Mounted Police (RCMP) in een verklaring.

"Ze leken afkomstig te zijn van een kudde verwilderde (wilde) paarden die dit gebied frequenteren," zei Grandy. "Het motief achter deze ontmoedigende daad kan op dit moment niet worden bevestigd. Onderzoekers zullen echter doorgaan met het verzamelen en onderzoeken van alles wat beschikbaar is."

Doemed to die Het geweer stond al op hun gericht

Bioloog en paardenonderzoeker Wayne McCrory vertelde lokale media dat hij geschokt en walgelijk was toen hij erachter kwam dat de paarden waren doodgeschoten. Hij hoopte dat de politie erachter zou komen wie dit deed en hen in staat van beschuldiging zou stellen.

Wilde paarden zijn te vinden in verschillende gebieden van Canada, met name in de westelijke provincies. Sommige experts beweren dat wilde paarden schade kunnen toebrengen aan gevoelige ecosystemen, terwijl anderen zeggen dat ze moeten worden beschermd als een essentieel onderdeel van het natuurlijke erfgoed van Canada.

   

Meld je aan voor wekelijks dierennieuws

* geeft aan dat het verplicht is
           
   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten