Translate

vrijdag 24 maart 2023

Foto: Ik word over 2 weken doodgeknuppeld.........Teken de petitie tegen de zeehondenjacht

 


Vandaag op Internationale Zeehondendag vragen we jouw aandacht voor de strijd tegen de commerciële Canadese zeehondenjacht. Deze dag is jaren geleden in het leven geroepen om op te komen voor de slachtoffers van deze meedogenloze jacht. Terwijl je dit leest, wachten jagers in Canada namelijk ongeduldig op het startsein om zoveel mogelijk pups van amper twee weken oud dood te knuppelen.

Afgelopen week zijn de meeste zeehondenpups op het ijs van Canada geboren en liggen zorgeloos bij hun moeder te zogen. Gehuld in hun witte babyvacht leren ze al hobbelend de eerste kneepjes van het vak ‘zeehond zijn'. Na twee weken vormt zich bij elk dier een uniek zwartwit gevlekt patroon op hun lijfje. Ze zijn dan nog steeds pup, maar in de ogen van de Canadese overheid oud genoeg om te bejagen. Begin april snellen de popelende jagers het ijs op, waar ze in een paar weken tijd met hun hakapiks tot 400.000 zeehondenpups mogen doodknuppelen. Deze dieren zullen nooit volwassen zeehond zijn. Pas wanneer de jaarlijkse trek van de dieren naar het noorden eind april start, zijn de overlevenden veilig. 
Teken tegen de zeehondenjacht
In een tijdperk waarin duurzaam en verantwoord ondernemen de boventoon voert, is het onbegrijpelijk dat de Canadese overheid deze jacht nog altijd toestaat. De regering kent de gruwelen en weet dat er al tientallen jaren wordt geprotesteerd. Er is niet voor niets een importverbod op zeehondenbont in 35 landen. Ook lijkt de vraag te stagneren van landen zonder importverbod op zeehondenbont. Deze dalende trend is hoopvol, maar het is ontzettend belangrijk te blijven strijden voor alle zeehonden. Elk gedood dier is er simpelweg één te veel. Zolang de dieren worden bejaagd voor hun vacht, blijven we actievoeren. Strijd mee, teken de petitie!

Met hartelijke groet,
Ketting € 69,95
Katoenen tas € 9,95
Knuffel € 29,95
Facebook
Instagram
Twitter
LinkedIn
YouTube
Volg ons via bontvoordieren.nl
Doneren kan hier of maak een gift over naar IBAN NL68TRIO0338625232

Bont voor Dieren
Panamalaan 110
1019 AZ Amsterdam

Copyright 2023 © Bont voor Dieren

You can unsubscribe from this list.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten