Translate

maandag 27 maart 2023

Het iconische Moulin Rouge-cabaret in Parijs heeft ermee ingestemd een einde te maken aan zijn controversiële slangenact, waarbij niet-aquatische slangen in water werden ondergedompeld voor een show

 

Slangen in water waar een meisje doorheen moet zwemmen.

Het iconische Moulin Rouge-cabaret in Parijs heeft ermee ingestemd een einde te maken aan zijn controversiële slangenact, waarbij niet-aquatische slangen in water werden ondergedompeld voor een show. 

De routine werd zwaar bekritiseerd door de dierenrechtenorganisatie  Paris Animaux Zoopolis  (PAZ), die zei dat het wreed was en dat de soorten die bij de daad werden gebruikt, netvormige pythons en Indiase pythons, geen waterslangen zijn.

In reactie op de kritiek kondigde Moulin Rouge aan dat het zou stoppen met de act en voegde eraan toe dat respect voor dieren "altijd essentieel was" voor de werking ervan. Het gaf geen tijdlijn voor het einde van de slangenshow en zei dat het artiesten "redelijk op de hoogte zou stellen".

De verhuizing kwam na een  verhitte campagne van dierenrechtenactivisten , die petities en demonstraties organiseerden voor de Moulin Rouge-locatie om een ​​einde te maken aan de slangenact. 



Amandine Sanvisens, mede-oprichter van PAZ, had eerder gezegd dat “de slangen daar niets te zoeken hebben. Dit is niet de juiste omgeving voor reptielen”. 

Het kantoor van de burgemeester van Parijs stuurde ook een brief naar de locatie, waarin stond dat de show wreed was tegen de slangen en dat de act op het podium geen rekening hield met hun natuurlijke gedrag.

Vorig jaar had Moulin Rouge beweerd dat het "een soort waterpython gebruikte, even thuis in het water als op het land" voor de show, maar Alice Georges, een verzorger bij de exotische dierenwinkel Ferme Tropicale de Paris, sprak de bewering tegen en identificeerde netvormige en Indiase pythons in video's van de act die online zijn geplaatst.

Indiase pythons en netvormige pythons zijn beide grote slangen afkomstig uit Zuidoost-Azië. Beide soorten zijn niet giftig en vertrouwen op hun kracht om prooien te bedwingen. 

Het zijn belangrijke roofdieren in hun respectieve ecosystemen, maar hun populaties worden bedreigd door verlies van leefgebied, jacht op hun huid en de handel in huisdieren.

   


Geen opmerkingen:

Een reactie posten